Windows 10'a Geçemeyenler Için Çözüm Yöntemleri

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Bazı Windows kullanıcıları, halen Windows 10'a geçemiyor. İşte buna neden olan sorun ve çözümü...

Windows 10'un çıkmasının üzerinden bir ay geçti, ancak bazı kullanıcılar hala yeni işletim sistemine yükseltemediler. Bunun nedeni ise Microsoft'un halen bir çözüm üretmediği 80240020 numaralı hata.

faAisRU.webp

Hatadan etkilenen kullanıcıların sayısı pek az olmasa gerek, zira Microsoft'un destek sayfalarındaki konu, fazla sayıda girdiye ulaşmış durumda. Şikayetlere göre Windows 10'a otomatik güncelleme işlevi, başarısızlıkla sonuçlanıyor.

Sorunun çözümü

Windows 10'a normal yolla yükseltemeyen kullanıcılar, güncellemeyi "zorla" başlatma yoluna başvurabilirler. Bununla birlikte bu yöntemin de her zaman işe yaramayabildiğini söyleyelim.

En iyi çözüm ise Windows 10'un ISO imaj dosyalarını indirip, USB flaş diske yazmanız. Bu sayede Microsoft'u beklemeden, sisteminizi Windows 10'a kendiniz güncelleyebilirsiniz.

windows 10 flash surucuden yuklendiğinde deneme sürümü oluyor diye bir duyum almıştım , bende temiz bi format atayım dediğimde key istemişti ve w7 key i kabul etmemişti . temiz kurulum için serial key satın almak zorunluymuş doğrulugu varmı acaba

Sanmıyorum hocam. Temiz kurlum yapıcam bende 1 hafta içinde. Sonucu bildiririm. Sanırım key istemeyecek, araştırmalarımda birkaç kez kapatıp açınca key istemez gibi bir şeyler okumuştum. Bende de 8.1 keyi var.

windows 10 flash surucuden yuklendiğinde deneme sürümü oluyor diye bir duyum almıştım , bende temiz bi format atayım dediğimde key istemişti ve w7 key i kabul etmemişti . temiz kurulum için serial key satın almak zorunluymuş doğrulugu varmı acaba
Kendim de Windows 10 sürümüne geçtiğime gör bu soruya sağlıklı cevap verebilirim. İzlediğim yöntem şu şekilde...

Gerçi bu konu ile ilgili konu da açarım ama şimdilik önbilgi niteliğinde olsun.
Laptopta 8.1 yüklü idi. (Toshiba Satellite L50T-A-120)

Önce yükseltme veya medya oluşturmak için microsoftun MediaCreationTool adlı arabirim programını indirmemiz gerekiyor.

eline sağlık en yakın zamanda deneyeceğim üst üste sistem kurmak hiç hoşuma gitmiyor o yüzden temiz kurulum şart :)

Geri