WordPress sitenizde kullanabileceğiniz en iyi 10 eklenti

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE

1) W3 Total Cache​

Google arama sıralamasında yukarlarda görünmek için en önemli kriterlerden birisi sitenizin yüklenme hızıdır. Bu eklenti sayesinde web sayfalarınızı ve resimlerinizi hızlı bir şekilde yükleyebilirsiniz.​


eklentisi kurulduktan sonra sol panelde Performance sekmesi görünecektir. Bu sekme altında web sitenizin performansını optimize edebileceğiniz birçok seçenek yer almaktadır.

WordPress kullanıcılarının işine yarayabilecek en önemli özellikleri şunlardır:
  • Page cache: Sayfaları, yazıları, feedleri, CSS’i ve JavaScripti ya da CDN hizmetinizin webserver hafızasında yer alan şeyleri önbelleğe alır.
  • Minify: Uzak tarayıcıya transfer edilecek HTML, CSS ve JS’yi sıkıştırarak bandwith’ten tasarruf etmenizi sağlar.
  • Database cache: Sunucuda veya CDN’de yer alan veritabanı nesnelerini önbelleğe alır.
  • Object cache: Sunucuda veya CDN’de yer alan web nesnelerini önbelleğe alır.
  • Browser cache: “Cache-control, future expire headers ve entity tags” teknolojisi gibi kullanıcı taraflı tarayıcı önbelleğini etkinleştirir.
  • CDN: Bir CDN (content delivery network) hizmeti kullanıyorsanız, resimlerin ve diğer nesnelerin web siteniz yerine CDN’den gönderilmesini sağlar.
Teknik olarak tüm seçenekleri varsayılan olarak bırakarak da performans artışı sağlayabilirsiniz. Bununla birlikte en iyi performans için “General Settings” sekmesi altında yer alan page cache, minify, ve object cache seçeneklerini her zaman etkinleştirmenizi öneriyoruz.

Browser Cache seçeneğini de etkinleştirebilirsiniz ancak web sitenizi sık sık güncelleştiriyorsanız kullanıcılar tarayıcı önbelleği süresi sona ermeden sitenizdeki değişiklikleri görüntüleyemeyebilir.

Content Distribution (CDN) Hizmeti​

Bir CDN hizmetine abone olarak web sitenizin yüklenme hızını çok güçlü bir şekilde arttırabilirsiniz. Çünkü CDN hizmeti, resimler, CSS ve diğer web nesnelerini uzak ülkelerdeki ziyaretçilerinize en yakın konumdan yayınlıyor olacaktır. Böylece resimler gibi yüklenmesi en çok zaman alan nesneler çok daha hızlı bir şekilde yüklenecektir.

veya gibi CDN hizmetleri ne kaydolduğunuz zaman W3 Total Cache içerisinden CDN kısmına girmeniz gereken tüm bilgileri almış olacaksınız.

2) Yoast SEO​

Web sitesi işiyle uğraşmış herkes başarılı bir web sitesi için SEO’nun ne kadar kritik bir öneme sahip olduğunu iyi bilir. Evet, back-end site tasarımınızı düzenlemesi için bir SEO uzmanı tutabilirsiniz veya işleri halletmesi için bir SEO eklentisi kurabilirsiniz.

WordPress için en iyi SEO eklentilerinden biri ‘dur:

Bu eklenti ile şu SEO nesnelerini yönetebilirsiniz:

  • Site başlığınız ve meta tagları
  • Web siteniz ile ilişkili sosyal medya hesapları
  • Web sitenizin XML site haritası
  • Breadcrumbs, permalink yapısı, ve RSS beslemeleri
  • Google Arama Konsoluna direkt bağlantı
  • News site haritasının optimize edilmesi
Bu site çapındaki SEO özelliklerinin yanı sıra Yoast SEO ile her yeni yazı için de SEO alanlarını optimize edebilirsiniz.

3) Wordfence Firewall​

Dünyadaki en kötü hisleriden biri web sitenizi açtığınız zaman hacklenmiş olduğunu veya tüm site dosyalarının bozulduğunu görmektir. WordPress web siteniz için ilk günden kurmanız gereken kritik bir firewall eklentisi bulunmaktadır, .
İyi bir Firewall eklentisi web sitenizi şu tehditlerden koruyacaktır:
  • Zararlı trafiği engellemek
  • Bilinen zararlı IP adresleri için karaliste
  • Site dosyalarını tarayacak bir bileşen
  • Brute-force saldırılarını engellemek
  • Çekirdek WordPress dosyaları için tarayıcı
  • Giriş sayfası güvenliği
  • İki-faktörlü yetkilendirme (2FA
Çoğu iyi WordPress güvenlik eklentilerinde bu özellikler mevcuttur.
En iyi WordPress güvenlik eklentilerinden bazıları şunlardır:

4) UpdraftPlus Backup/Restore​

Güvenlik eklentiniz başarısız olduğunda, web sitesi dosyalarınıza virüs bulaştığında veya kritik bir hata ile karşılaştığınızda hızlı bir geri yükleme işlemi için WordPress web sitenizin komple bir yedeğine ihtiyacınız olacaktır. Hosting sağlayıcınızın aracılığı ile cPanel arayüzünden web sitenizin yedeğini manuel olarak oluşturabilirsiniz. Manuel yedek oluşturmanın eksi yönü düzenli olarak yedek oluşturmak zorunda olmanızdır, çünkü bazen yedek almayı unutabilirsiniz.
Neyse ki WordPress web sitenizin yedek alma işlemini otomatikleştiren eklentiler mevcut. Bu eklentilerden birisi de yedek alma eklentisidir.
Bu eklenti sayesinde WordPress web sitenizin tam yedeklerini Google Drive, OneDrive veya Dropbox gibi bulut hizmetlerine de yükleyebilirsiniz.
Ne zaman acil ihtiyacınız olsa web sitenizin tam yedekleri mevcut olacaktır. Ayrıca yedek alma işlemini belirli tarihlere göre de ayarlayabilirsiniz.
Diğer popüler WordPress yedek alma eklentileri şunlardır:

5) Post Custom Templates​

İçeriğe reklam ekleyen websitelerini muhtemelen görmüşsünüzdür.
Bu Header’a veya Footer’a embedded kod eklemek kadar kolay bir iş değil. Her bir yazı benzersiz içeriğe sahip olur ve reklam kodunu elle girmek gerekir. Neyse ki bu işi kolaylaştıran adında bir eklenti mevcut.

6) Heartbeat Control​

WordPress, düzenlediğiniz yazıların otomatik kayıt edilmesi, WordPress gösterge panelindeki bildirimlerin güncellenmesi ve daha fazlası için Heartbeat API’ye sahiptir. Bu eklentiyi yükleyerek WordPress Dashboard, Frontend ve Post Editör için kontrol edebilirsiniz.
Basit bir eklenti ancak dashboard, frontend, veya post editor ile iligli gerçek zamanlı bildirimler alabilmek açısından önemli.

7) Disqus Yorum Sistemi​

Yerleşik WordPress yorum özelliği her zaman spam dolu ve yönetimi de oldukça zor. Son sürümü biraz daha iyi ancak yeterli değil. Daha derli toplu ve düzenli alt yorumlarla birlikte bu işi yapan çok daha iyi yorum sistemleri mevcut.
Basitçe Disqus WordPress eklentisini kurabilir ve tüm web siteniz için yorumları etkinleştirebilirsiniz. Ayrıca Disqus Ad reklamları sayesinde web sitenizden para da kazanabilirsiniz. Bu özellik yorum bölgesinin yakınına reklamlar ekler böylece sayfa görüntüleme başına para kazanabilirsiniz.

8) Google News Site Haritası​

WordPress web siteniz bir haber sitesiyse büyük ihtimalle Google Haberler hizmeti kapsamına girecektir. Bunu gerçekleştirmenin tek yolu Google News Sitemap protokolü ile uyumlu bir XML site haritasına sahip olmaktır. Bir web sitesi tasarımcısı değilseniz bu işi manuel olarak yapmak hiç de kolay olmayacaktır. adlı eklentiyi kurarak kendi Google News XML site haritanızı oluşturabilirsiniz.
Bu eklenti çok fazla bir seçeneğe sahip değil ancak belirli kategorileri hariç tutmaya izin veriyor.

9) WP Missed Schedule​

İleri tarihli bir WordPress gönderisi düzenlediğinizde bu gönderi beklendiği gibi yayınlanmayabilir. WordPress, bir kullanıcı web sitenizi ziyaret ettiği zaman gönderileri yayınlayacaktır. eklentisi ile bu sorunu çözebilirsiniz. Herhangi bir ayar değiştirmeye gerek yoktur. Sadece eklentiyi kurmak yeterli olacaktır.

10) Google Analytics Dashboard for WP​

WordPress kullanıcıları arasında en popüler trafik analizi araçlarından birisi Google Analytics’dir.Google Analytics Dashboard for WP eklentisi ile Google Analytics hesabınızı WordPress web sitenize entegre edebilirsiniz. Bu eklenti Google Analytics verilerinizi doğruca WordPress anasayfanızda görüntüler böylece bir bakışta performans verilerine ulaşabilirsiniz.
 
Total cache eklentisi ne kadar iyi olursa olsun ne yazık ki host iyi olmayınca hızlandıramıyor. Sadece onu değil bir çok farklı versiyonunu denedim WP rocket gibi ücretli olanlar dahil. Çözümü host firması değiştirmekte buldum :) sonra üstüne total cache kurdum kendine geldi. En iyi hosting fimalarını seçerken de 2023'ün En İyi Hosting Firmaları - Hız Testleri ve Yorumlar yazısından da faydalandım. Çünkü çok kriter var seçerken.
 
Düzenleyen yönetici:
Geri
Top