Gerekli Olan Mutfak Ürünleri: Fırın kabı, karıştırma kabı, çırpıcı.
Hamur İçin Gerekli Olan Malzemeler: 250 gram tereyağı, yarım bardak toz şeker, 2 su bardağı un, biraz tuz.
İç Krema İçin Gerekli Olan Malzemeler: 2 paket labne peyniri, yarım bardak toz şeker, 1 yumurta, 1 kaşık krema, vanilya, 1 limon suyu, 2 su bardağı yaban mersini.
Üst Hamur İçin Gerekli Olan Malzemeler: 125 gram tereyağı, 1 bardak un, 1/3 su bardağı şeker, 1 limon kabuğu.
Yapılışı
Taban hamurunun yapılışı:
- Yumuşamış tereyağını ve şekeri karıştırarak başlayın. Şeker ve hamur iyice birbiriyle bütünleşene kadar karıştırma işlemini sürdürün.
- Karışıma 2 su bardağı un ekleyin. Kıyır kıyır bir hamur elde edeceksiniz.
- Yağladığınız kare bir fırın tepsisi veya tercih ettiğiniz kalıplardan birinin içerisine bu hamuru yayın ve 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
İçin yapılışı:
- Tüm malzemeleri çiğden karıştırın ve pişirmiş olduğunuz hamurun üzerine yayın.
Üst hamurun yapılışı:
- Tereyağını eritip içine unu, şekeri ve limon kabuğunu ekleyin. Daha l-karamelize bir tat için esmer şeker kullanabilirsiniz.
- Karıştırdığınız hamur parça parça olacak. Bu hamuru son katman olarak hazırladığınız karışımın üstüne parça parça dökün.
- 175 derece fırında 40 dakika, üstü kızarıncaya kadar pişirin. Ve kaşık kaşık yemek isteyeceğiniz lezzetiniz hazır! Ayrıca dilerseniz üzerine bir top vanilyayı dondurma ekleyerek tatlınızı servis edebilirsiniz.