Malzemeler
Klasik kek hamuru
1 su bardağı yaban mersini
2 yemek kaşığı un
Limonlu krema için
1 su bardağı krema
1 yemek kaşığı pudra şeker
2 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Hazırlanışı
Yaban mersini ve unu karıştırıp kek hamuruna ilave edin.
Limon kreması:
Krema için gerekli malzemeleri karıştırın ve kekin üzerine dökerek servis yapın.
Klasik kek yapımı
Fırını 180 dereceye ayarlayın. 4 yumurtayı karıştırma kabına alın.
1.5 su bardağı toz şekeri ekleyip mikserin düşük hızı ile 2 dakika çırpın. Mikserin hızını arttırarak 1 dakika daha çırpın. 1 su bardağı süt, 1 su bardağı ayçiçeği yağı ve 1 paket vanilyayı ekleyip çırpın. 1 paket kabartma tozunu, 2.5 su bardağı un ile harmanlayıp eleyerek hamura ekleyin.
Kek kalıbını yağlayıp hamuru kalıba aktarın. Fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Izgara teli üzerine alarak soğumaya bırakın.
Yaban mersinli kek artık hazır, afiyet olsun.
Alıntıdır.
Yaban mersinli muffin tarifi için tıklayınız.
Yaban mersinli pankek tarifi için tıklayınız.