Yaban mersinli kek

Papatya

V.I.P
V.I.P

images?q=tbn:ANd9GcQ7po2S-WlX-AuGMi9Tw_bXYqP9S-5QDI1g5FGdOc0hFNb-Rgrs.webp

Malzemeler
Klasik kek hamuru
1 su bardağı yaban mersini
2 yemek kaşığı un

Limonlu krema için
1 su bardağı krema
1 yemek kaşığı pudra şeker
2 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

Hazırlanışı
Yaban mersini ve unu karıştırıp kek hamuruna ilave edin.
Limon kreması:
Krema için gerekli malzemeleri karıştırın ve kekin üzerine dökerek servis yapın.

Klasik kek yapımı
Fırını 180 dereceye ayarlayın. 4 yumurtayı karıştırma kabına alın.
1.5 su bardağı toz şekeri ekleyip mikserin düşük hızı ile 2 dakika çırpın. Mikserin hızını arttırarak 1 dakika daha çırpın. 1 su bardağı süt, 1 su bardağı ayçiçeği yağı ve 1 paket vanilyayı ekleyip çırpın. 1 paket kabartma tozunu, 2.5 su bardağı un ile harmanlayıp eleyerek hamura ekleyin.
Kek kalıbını yağlayıp hamuru kalıba aktarın. Fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Izgara teli üzerine alarak soğumaya bırakın.
Yaban mersinli kek artık hazır, afiyet olsun.


Alıntıdır.

Yaban mersinli muffin tarifi için tıklayınız.
Yaban mersinli pankek tarifi için tıklayınız.


 
Geri
Top