pesto nasıl yapılır tarifleri
Bitkinin tüm parçaları: ampuller, yapraklar ve çiçek okları yenilebilir.Yapraklar çiğ yenebilir veya pişirilebilir, soslara eklenir, tereyağı, süzme peynir, sarımsak yerine soslar hazırlanır. İnce doğranmış yabani pırasa, patates püresine eklenebilir veya kızarmış etle servis edilebilir. Kızarmış kuzu eti ile özellikle iyi giderler.
Yabani sarımsak, sebze salatalarında hoş ve beklenmedik bir tat verecektir. Normal sarımsak gibi kullanılabilir. Tadının sarımsakla karşılaştırıldığında daha az belirgin olduğunu unutmayın. Güçlendirmek için, pişirmenin sonuna yabani sarımsak eklemek daha iyidir.
Yapraklar keskinliklerini kaybetmeye başlar başlamaz, pedinküller ortaya çıkar - aynı zamanda yenilebilir. Onları dekorasyon olarak kullanabilir veya salataya ekleyebilirsiniz. Dahası, çanağı dekore edebileceğiniz çiçek başları kullanılır.
Ormanda yürüyüşe çıkarak, yabani pırasanın koku ile fark edilmesi kolaydır. Zemini parlak yeşil bir halı ile kaplayan yaprakları, ellerde yoğururken veya bir bitkiye basarken karakteristik bir sarımsak kokusu yayar.
Dikkat! Görünüşte yaprakları vadideki zambak yapraklarına benzemektedir. Ama çiçekleri farklı. Şüpheniz varsa, kağıdı yırtın ve ezin. Sarımsak kokusu varsa, bu yabani sarımsaktır.
Ramson Pesto Sos Nasıl Yapılır
Çoğu zaman, yabani sarımsaktan çeşitli soslar, makarnalar ve mayonezler hazırlanır. İşte pesto sos ve bu yabani bitkiden hazırlanabilecek diğer soslar için bazı tarifler.Pesto sosu geleneksel olarak çam fıstığı ile hazırlanır. Ancak bugün bunun yerine başka fındık ve tohumlar ekleniyor. Bundan gelen sos tadı kaybetmez, sadece kazanır, yemeklerimize çeşitlilik getirir.
Çam fıstığı pesto sosu
Bu, bu ünlü İtalyan sosunun klasik bir versiyonudur.İhtiyacınız olacak:
Bir avuç yabani sarımsak (yapraklar, saplar)
Parmesan peyniri (doğranmış veya rendelenmiş)
Çam fıstığı
Zeytinyağı
Tatmak için tuz
Nasıl pişirilir:
Tarif, bileşenlerin her birinin belirli bir miktarına sahip değildir. Beğeninize göre alın. Az ya da çok bir şey eklemekten korkmayın. Lezzetler herkes için farklı. Örneğin, size yeterli peynir görünmüyorsa, güvenle daha fazlasını ekleyebilirsiniz.
Tüm malzemeleri hazırlayın. Koçları iyice durulayın ve kağıt havlularla kurulayın.
Tüm malzemeleri bir mutfak robotuna veya karıştırıcıya koyun ve düzgün bir macunla karıştırın.
Tuzla tatlandırın. Buzdolabında saklayın. İsteğe bağlı olarak maydanoz ekleyebilirsiniz.
Ayçekirdeği ile pesto sosu
İhtiyacınız olacak:250 gram yabani sarımsak
10 diş sarımsak
200 gram ayçiçeği çekirdeği
Zeytinyağı
Tuz ve karabiber
Nasıl pişirilir:
Tüm malzemeleri hazırlayın. Ayçiçeği tohumları daha parlak bir tat için hafifçe kızartılabilir.
Her şeyi bir karıştırıcıya katlayın ve pürüzsüz olana kadar karıştırın. Tatmak için karabiber ve tuz ekleyin. Yeterli yağ yoksa, istenen kıvama ekleyin.
Kabak Çekirdeği ile Pesto Sosu
İhtiyacınız olacak:130 gram yabani sarımsak yapraği
3 yemek kaşığı kabak çekirdeği
25 gram sert peynir (parmesan)
1 diş sarımsak
130 ml zeytinyağı
Tuz, karabiber
Nasıl pişirilir:
Yabani sarımsak yapraklarının yarısını kesin ve doğranmış sarımsak ve zeytinyağı ekleyin. Karıştırın ve 10 dakika bekletin.
Bir karıştırıcıya aktarın ve ezin.
Kalan malzemeleri ekleyin ve çırpın.
Tatmak için tuz ve karabiber ekleyin.
Isırgan Pesto Sos
Isırgan otu sadece tadı yumuşatmakla kalmaz, aynı zamanda biraz lezzet verir. Ek olarak, birçok yararlı özelliğe sahiptir ve ayrıca yararlıdır.İhtiyacınız olacak:
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
40 gram yabani sarımsak yaprağı
40 gram genç ısırgan otu yaprağı
40-60 gram çam fıstığı (veya diğerleri, tohumlayabilirsiniz)
30 gram sert parmesan
2 çay kaşığı şarap sirkesi
1 limon suyu
Tuz, karabiber
Nasıl pişirilir:
Yabani sarımsak yapraklarını iyice sıralayın ve durulayın. Boşaltın.
Isırgan otu yapraklarını yıkayın ve birkaç dakika bekletin, kaynar su üzerine dökün. Kaynatılabilir. Fazla suyu hızla soğutun ve sıkın.
Kuru fındık veya tohumlar.
Yabani pırasayı ve ısırganı bir karıştırıcıda katlayın. Limon suyunu, sirkeyi ve yeterli miktarda zeytinyağı ekleyin. Grind.
Fındık ve peynir ekleyin. Geri kalan limon suyunu ve diğer malzemeyi ekleyerek çırpın.
Buzdolabında saklayın. Kışın sosu kullanmak için dondurulabilir.
Ekşi krema ile yabani sarımsak sosu
Bu lezzetli sosu yapmak için çok fazla yabani sarımsak almanıza gerek yok. Hem yetişkinler hem de çocuklar tarafından sevilir.İhtiyacınız olacak:
Bir avuç yabani sarımsak yaprakları
120 gram kremsi yumuşak peynir
2 yemek kaşığı krema veya ekşi krema
1 yemek kaşığı parmesan (rendeleyin)
0.5 yemek kaşığı limon suyu
Tuz, karabiber
Nasıl pişirilir:
Yabani sarımsak yapraklarını kaba doğrayın. Yumuşak ve sert peynirli bir karıştırıcıda püre haline getirin.
Ekşi krema veya krema ekleyin ve karıştırın.
Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Bitki aromalı tuz sos için mükemmeldir.
Yabani sarımsak mayonez
İhtiyacınız olacak:90-100 gram yabani sarımsak
450 ml bitkisel yağ
3 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı hardal (tercihen yumuşak, çok keskin değil)
2 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi
Tuz, karabiber
Nasıl pişirilir:
İlk önce yağı hazırlamanız gerekir. Bunu yapmak için, durulayın ve 30 saniyeden fazla kaynar suda haşlayın. Tuzlu su.
Hızlıca boşaltın ve soğutun. Kuru ve püresi.
Yağı dökün ve yağ yeşil renk alana kadar iyice karıştırın.
İnce bir süzgeç veya kahve filtresi ile süzün.
Yumurta sarısını, hardalı çırpın ve pürüzsüz olana kadar ısırın.
Yavaş yavaş yağ dökün.
Mayonez buzdolabında saklanır.
Yabani sarımsak salsa verde sosu
Bu sos birçok otla hazırlanır. Her ülkenin bu sosu yapmak için kendi seçenekleri vardır. Yabani sarımsakla pişirelim.İhtiyacınız olacak:
3-4 yemek kaşığı ince doğranmış yabani sarımsak yaprakları
3-4 yemek kaşığı ince doğranmış taze fesleğen
4-5 adet salatalık
Kapari ile 1 yemek kaşığı
1 çay kaşığı hardallı
Yarım limon suyu
100 ml zeytinyağı
Tuz ve karabiber
Nasıl pişirilir:
Tüm malzemeleri püre haline getirin. Bir kaseye aktarın ve en az bir saat bekletin. Tatmak için baharat ekleyin.
Bir haftadan fazla buzdolabında saklayın.
Aioli sosu
Aioli sosu sarımsaktan yapılır. Yabani sarımsak ile değiştirin.İhtiyacınız olacak:
1 yumurta sarısı
1 su bardağı zeytinyağı
1 limon suyu
1-2 yemek kaşığı kıyılmış ramson yaprağı
Nasıl pişirilir:
Yumurta sarısını soluk sarı olana kadar yaklaşık üç ila beş dakika çırpın.
Hardal ekleyin ve bir dakika daha çırpın.
Düşük hızda sürekli çırpma, yavaş yavaş zeytinyağına dökün.
Sonra limon suyu ekleyin.
Yabani sarımsak ekleyin ve sonunda tuzla baharatlayın.
Sos üç günden fazla olmamak üzere buzdolabında saklanabilir.
Yabani sarımsaklı tereyağı
İhtiyacınız olacak:200 gram tereyağı
30 gram yabani sarımsak (yapraklar)
1 çay kaşığı ince tuz
0.5 çay kaşığı kırmızı biber
Nasıl pişirilir:
Yaprakları iyice durulayın ve kurulayın. Bir öğütücüde çok ince veya hafif doğranmış kesin. Ama böylece makarnaya dönüşmezler.
Tuz ve kırmızı biber ekleyerek yumuşatılmış tereyağı ile bir kasede karıştırın.
Tereyağını yaklaşık 3 cm'lik bir tabaka ile bir fırın tepsisine aktarın. Toplayın ve soğutun.
Basitçe bir kaba katlanabilir.
Yabani sarımsak, uzun bir kıştan sonra ortaya çıkan ilk bitkilerden biridir. İlk vitaminleri verebilir ve bahar menüsünü çeşitlendirebilir.
Yabani sarımsak pesto
son kuzukulağı ve yabani pırasa - Önümüzdeki baharın açık bir işareti. Kuzukulağı ne yapmalı, herkes biliyor. Ama yabani sarımsaktan (o - Ayı yay veya Yabani sarımsak) pesto yapmaya çalışın. Taze yabani sarımsak mevsimi kısadır, ancak pesto ileride kullanılmak üzere hazırlanabilir ve buzdolabında saklanabilir veya hatta dondurulabilir ve daha sonra uzun süre tadını çıkarabilir.
Oranlar yaklaşıktır, kesinlikle gözlemlemek gerekli değildir.
İHTİYAÇ:
300 g taze ramson yaprağı100 g parmesan
100 g çam fıstığı (veya kavrulmuş fındık)
200 ml zeytinyağı
tuz
NASIL HAZIRLANIR:
1. Ramsondan geçin, kaba gövdeleri çıkarın (genç olanları bırakın), durulayın ve kurulayın. Kaba kesim veya yırtılma, derin bir kaseye veya bir blender camına katlanır.2. Kahverengi çam fıstığı hafifçe bir kuru tavada. Peyniri rendeleyin. Yapraklara her şeyi ekleyin.
3. Zeytinyağını bir kaseye dökün ve pürüzsüz olana kadar her şeyi bir karıştırıcıyla öğütün. Tuzlamak içi
Yabani sarımsak pesto - yemek
BTW:çam fıstığı yerine, ciltten soyulmuş soyulmuş fındık kullanabilirsiniz - ayrıca çok lezzetli ve keskin.
Rezervi pesto yaparsanız, sterilize edilmiş kavanozlara ayırmanız, üstüne zeytinyağı dökmeniz, kapağı kapatmanız ve buzdolabına koymanız gerekir. Kullanmak için doğru miktarda temiz bir kaşıkla alın, kavanozun kenarlarını silin, tekrar zeytinyağı yüzeye dökün.
Böyle bir pesto sosu yapmak için sarımsak gerekmez!
İlk bahar yeşillikleri Ramson (veya soğan, kalba), sarımsak aroması sayesinde zaten bu parlak lezzet verici nüansı sağlayacaktır.
Yabani sarımsak pestoyu birkaç kez sürecek şekilde yapabilirsiniz, ancak sosun bir haftadan daha uzun süre saklanmasının istenmeyen olduğunu unutmayın. Ayrıca sosun yüzeyinin her zaman ince bir zeytinyağı tabakası ile kaplandığından emin olmanız gerekir. Bu nedenle, pesto'yu küçük porsiyonlarda pişirmek için bir neden var, bu yüzden bir veya iki kez yeterli.
Yabani sarımsak pesto yapmak için gerekli ürünleri hazırlayın. Broşürler mümkün olduğunca genç olmalıdır.
Sarımsağı iyice durulayın ve fazla nemi almak için temiz bir havluyla silin. Sosun buzdolabında bir süre saklanacağı varsayılırsa bu özellikle doğrudu
Aşırı nem, yabani sarımsak pestolarının hızla bozulmasına katkıda bulunabilir.