Gül 34
Usta
Yapılışı Çok Kolay! Yalancı Su Böreği Tarifi
Türk mutfağının vazgeçilmezi su böreğini yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Evde su böreği yapmak isteyenler ancak, elinde açacak kadar vakti olmayanlar, yalancı su böreği tarifi sizin için. Adında “yalancı” denildiğine bakmayın, lezzeti ile gerçek su böreğini aratmayacak türden. Tarifi efsaneleştiren ise içerisine giren soda! Taze günlük yufka ile kolayca hazırlayabileceğiniz yalancı su böreği tarifi, evde bulunana malzemelerle rahatça yapılabilir. Kahvaltı sofralarınıza lezzet katacak, günlerinizde komşuları çatlatacak, tadına bakanın tarifini istemeden duramayacağı yalancı su böreği için haydi mutfağa! Şimdiden yapan herkesin ellerine sağlık.
Reklam
Devam Etmek İçin Kaydırın
Yalancı Su Böreği için Malzemeler:
- 8 adet yufka
İç Harcı İçin:
- 1 su bardağı beyaz peynir
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yalancı Su Böreği Tarifi Sosu İçin:
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 şişe soda (maden suyu)
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet yumurtayı, bir kabın içerisine kırın ve çırpma teli yardımıyla karıştırın.
- İyice çırptığınız yumurtalara yoğurt, süt ve sıvı yağı ilave edin. Karışımı çırpmaya işlemini sürdürün.
- Homojen bir karışım elde ettikten sonra, son olarak sodayı da ekleyip güzelce karıştırın.
- Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın ve bir adet yufkayı yerleştirin. Yufkanın kenar kısımlarının dışarıda olmasına dikkat edin.
- Hazırladığınız sostan yarım kepçe alın ve yufkanın üzerine dökün.
- Sosladığınız yufkanızın tam ortasına, bir adet yufka daha yerleştirin.
- Yufkaların kenar kısımlarının iç tarafta olmasına özen gösterin.
- Yufkaların üzerine yeniden maden sulu sostan gezdirin.Bu şekilde 4 kat yufka olacak şekilde devam edin.
- 4. yufkanın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve beyaz peynirde koyun. Ardından yufkaları dizmeye devam edin. Her kata sos eklemeyi unutmayın.
- Tüm yufkalar bittiğinde arta kalan sosu böreğin üzerinden gezdirin.
- Böreği, önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında tüm sosunu çekip, nar gibi kızarana kadar pişirin. Pişirme işlemi 30- 35 dakika arasında değişiklik göstermektedir ancak fırının markasına ve modeline göre bu süre