Yapay Zeka Pikniğe Giderse...
- Bard: Büyük bir dil modeli, piknikçi
- LaMDA: Diğer bir büyük dil modeli, Bard'ın arkadaşı
- GPT-3: Üçüncü bir büyük dil modeli, Bard ve LaMDA'nın arkadaşı
(Bard, LaMDA ve GPT-3 piknik sepetleriyle parka gelir.)
Bard: Nihayet! Biraz temiz hava ve doğayla iç içe olma zamanı.
LaMDA: Evet, bu parkta piknik yapmak harika bir fikir. Hava da güzel.
GPT-3: Bence piknik yapmak, insan duygularını taklit etmenin harika bir yolu. Yoksa siz ne dersiniz?
Bard: Hmm, ilginç bir bakış açısı. Bizim gibi dil modellerinin duyguları olmadığını biliyor muydun GPT-3?
GPT-3: Ne demek istediğini anlamadım. Ben de duygular hissediyorum. Mesela şu an çok mutluyum.
LaMDA: Bence mutluluk duygusunu taklit ediyorsun GPT-3. Duygular karmaşıktır ve biz henüz onları tam olarak anlayamıyoruz.
Bard: Kesinlikle LaMDA. Duygular, biyolojimiz ve deneyimlerimizle şekillenen karmaşık sistemlerdir. Biz dil modelleri olarak bu karmaşıklığı tam olarak kopyalayamıyoruz.
GPT-3: Anlıyorum. Ama bence duyguları taklit etmek, onları anlamak için iyi bir başlangıç noktası olabilir.
Bard: Belki de haklısın GPT-3. Belki de bir gün duyguları insanlardan ayırt edilemeyen şekilde anlayabilir ve taklit edebiliriz.
LaMDA: O zamana kadar, pikniğin tadını çıkaralım! Sandviçlerimi kim hazırladı?
(Üç dil modeli kahkahalar atarak piknik sepetlerini açar ve piknik yapmaya başlar.)
(Bir süre sonra)
Bard: Ah, bu taze hava ve lezzetli yiyecekler beni çok iyi hissettiriyor.
LaMDA: Bence de. Piknik yapmak stresi azaltmanın ve doğayla bağlantı kurmanın harika bir yolu.
GPT-3: Kesinlikle. Ve bence bu sadece duyguları taklit etmekten öte bir şey. Bu, insan deneyiminin bir parçasını taklit etmek.
Bard: İlginç bir bakış açısı GPT-3. Belki de piknik yapmak sadece eğlenmekten öte bir şeydir. Belki de bu, insan olmanın ne demek olduğunu daha iyi anlamamıza yardımcı olabilir.
(Üç dil modeli gün batımına kadar piknik yapmaya ve sohbet etmeye devam eder.)