• ÇTL sistemimiz sıfırlandı ve olumlu değişiklikler yapıldı. Detaylar için: TIKLA

Yazıklar olsun o yılbaşını kutlayıp müslümanım diyenlere

yaren*

Herşey olması gerektiği gibi ;)
Özel üye
BİSMİHİ TEÂLÂ
Noel kutlayanların "Ya Rabbi, bu Cehennem kimi yakacak? kafirleri, kitapsızları, İsa Aleyhisselam'a Allah'ın oğlu diyenleri, Allah'a ortak koşanları!' eee... Ben de onların bayramlarına katılıyorum. Beni de yaksın..." demek olduğunu başkaca bir izahının olmadığının anlamamız gerek.

Kaçınalım arkadaşlar, kaçınalım, kâfirlere benzemeyelim. Ateş onları yakacakken bizi de yakacak. Onların ateşi bize döndü...

Müslüman!…

Önünde, seninle alakası olmayan bir bayram var: Hıristiyanların dînî bayramı “yılbaşı”…

Kişiliğini ve dinini, daha açığı, bütün mukaddeslerini ve değerlerini bir yana iterek, bir Müslüman olmana rağmen, “yılbaşını” sende mi kutlayacaksın?!… Kendini Hıristiyanlara benzetecek, hindi kesecek, çam devirecek, yılbaşı tebrikleri, yeni yıl kutlamaları ve sâir senin dininde bulunmayan ve onunla bağdaşmayan, insanlıkla da hiçbir alakası olmayan saçmalıklara sen de mi bulaşacaksın? “Buna dinim ne der” diye hiç mi düşünmeyeceksin?!… İsrâil Devleti, yani Yehûdîler, seneler oldu, “Hıristiyanların yılbaşını” kutlamayı kendi halkına yasakladı. Bundan ders almayacak mısın?

Müslüman!…

Bir yanda yılbaşını kutlarken, diğer yanda da beş vakit namazında günde en az kırk kere Fâtiha sûresinde“Rabbim!..beni,kendilerine gazab edilen(Yehûdî)lerin ve de sapan(Hıristiyan)lar’ın yoluna iletme”[1] derken, Rabbinden ne istediğinin farkında değilsindir her halde?… Bir yanda, “Yehûdîlerin ‘gazab edilenler’Hıristiyanların da ‘sapanlar’olduğunu ve onların yolundan gitmek istemediğini” haykırır, bu hususta Rabbinden yardım ister, öte yanda da, koşa koşa onların yoluna giderken, bu yaptığın ne kadar tutarlı bir davranış olur?…

“Yılbaşı kutlamaları”, Hıristiyanların yolu değil de nedir?!…

Bir Takım Hadîsler:

Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyuruyorlar: “Bizden başkasına kendini benzeten,bizden değildir; kendinizi Yehûdîlereve Hıristiyanlara benzetmeyiniz.”[2] “Kim kendini bir kavme benzetirse o, onlardandır.”[3] “Kim bir kavmin (topluluğun)karartısını (kalabalığını) çoğaltırsa, o, onlardandır.”[4]
Allah bizi noeli kutlayanlardan eylemesin inşallah selametle inşallah

Türkiye ‘ de Niçin Yeni Yılbaşı Kutlaması Yapılır

Yeni yıl Türkiye’de 31 Aralık gecesini 1 Ocağa bağlayan gece kutlanır. Bu kutlamanın Hıristiyan dünyasının bayram olarak kabul ettiği Noel’le alâkası yoktur. Hıristiyanlar arasında Noel kutlamaları Hz. İsa’nın doğum tarihi olarak kabul edilen 25 Aralıkta başlar ve bir hafta devam eder. Dinî bir özellik taşır. Bizim için ise yılbaşı sadece bir takvim olayıdır, hiçbir dinî özelliği yoktur.
Yılbaşı için alış-veriş yapılması, özel yemekler hazırlanması son yıllarda yaygınlaşmıştır. Yılbaşı gecesi genellikle akraba ve yakın komşular ile birlikte geçirilir. Günümüzde eğlence yerlerinde, turistik tesislerde yılbaşını geçirme yaygınlaşmaktadır.
Özellikle kent merkezlerimizde devam eden yılbaşı kutlamalarındaki amaç, üzüntü ya da sevinciyle bir yılı geride bırakmak ve yeni beklentilerin başlayacağı bir yıla adım atmaktır. Bu yılın iyi geçmesine yönelik dilekler, kişilerin sevdiklerine hediyeler alması, tebrik kartları göndermesi ki bu durum, diğer bayramlarımızda olduğu gibi yılbaşında da tebrik kartlarının toplu olarak satıldığı Pazar yerleri oluşturmuştur, gibi uygulamaları beraberinde getirir.
Tebrik kartlarında yeni yılın iyi geçmesine yönelik dileklerde bulunulur, sağlık, mutluluk ve başarı dolu yıllar temenni edilir. Sevgi ve saygılar sunulur. Seçilen kartlar genellikle kar ve kışı simgeler; özellikle son zamanlarda daha pratik olması sebebiyle telefonla yapılan yeni yıl kutlamaları yaygınlık kazanmıştır.
Hediye seçiminde kişinin ihtiyacına, yaş durumuna dikkat edilir. Yılbaşı kutlamalarında çeşitli eğlence ve oyunlar da yer almaktadır. Tombala, yılbaşı gecesinin özel oyunudur. Bunun yanında fincan “yüzük oyunu”, iskambil, okey, tavla gibi oyunlar oynanmaktadır.
yeni yıl neden kutlanır Yılbaşı neden kutlanır Türkiye’de yeni yıl neden kutlanır , ülkemizde yılbaşı niçin kutlanır , türkiyede yeni yıl kutlaması

not bugun haberleri izlerken yilbasi kutlamasi diye millet cildirmisti bunu uzulerek söyleyim ki bizim insanlarimiz sadece ozenti olmus yillardir burdayim bunlarin cogu hic kutlama yapmaz bizim millet ozeniyor resmen hiristiyanlarin geleneklerinee malesef cocuklarimiz ornek aliyorr

Takvimin bitişine kutlamakla konu nasıl Hristiyanların kutlamalarına benzetildi tuhaf..O zaman 14 Şubattı yok Anneler günü Babalar günüde kutlamak günah olsun..Evet özeniyoruz noel babalı ülkelere bizimde kutlayacak özel günümüz olsun onlar özensin ama nerde sadece kuru kalabalık başka hiçbir şey değil..

Geri