Sıcak havalarda içinizi ferahlatmak ve yaz aylarının sonuna kadar tadını çıkarmak istiyorsanız evde kendi ellerinizle enfes içecekler yapabilirsiniz. Adeta dışarıda satılanlara taş çıkaracak olan bu içeceklerin birbirinden kolay tariflerini sizlerle paylaşıyoruz. Yazın içinizi serinletecek enfes içecek tarifleri...
Sıvı ihtiyacının en çok yaşandığı yaz günlerinde evde pratik malzemelerle serin içecekler hazırlayabilirsiniz. Buzdolabını açtığınızda soğuk su ya da buğulanmış bir biradan başka şeyler mi arıyorsunuz, yaptığınız en renkli içeceklerinizle instagramda bi dolu fotoğraf mı paylaşmak istiyorsunuz o zaman bu liste tam size göre! Hem misafirlerinizin hem de sıcaktan bunalanların hoşuna gidecek bu tarifler oldukça sağlıklı. İşte birbirinden lezzetli enfes içecek tarifleri...
Tüm malzemeleri blenderdan geçirin. 2 saat buzdolabında beklettikten sonra tüketebilirsiniz.
Tüm malzemeleri kısık ateşte 5 dakika kaynatın. Kaynayan şerbeti ılıması için bir kenara koyun biraz bekletip ardından süzün. Soğuması için buzdolabına kaldırın.
Portakalları dondurucudan çıkardıktan sonra iri iri doğrayın. Daha sonra mikserde şekerle beraber karıştırın. 3 dakika karıştırdıktan sonra derin bir kaba boşaltın. Üzerine 3 litre su ekleyerek karıştırın. Karışımı süzgeçten geçirerek postunu atın, geriye kalan suyu afiyetle tüketebilirsiniz.
Limonata zararsız ve kan şekerini düzenleyen bir içecektir. Bu içeceği içine lavanta katarak daha lezzetli hale getirebilirsiniz.
Malzemeler:
Tencereye bir bardak su ve şekeri kaynatın.
Şerbet kaynadıktan sonra içerisine lavanta ekleyerek ocağın altını kapatın.
Şerbeti süzmeden soğumaya bırakın ve ılık bir hale geldikten sonra süzün
Demirhindileri güzelce ayıkladıktan sonra tencereye atın. Üzerine suyu ekleyerek 1 gece boyunca bekletin. Ardından geriye kalan tüm malzemeleri de ekleyerek kaynatın. 1 saat kaynadıktan sonra şerbeti ocaktan alın. Soğuduktan sonra süzerek tüketebilirsiniz.
Saplarından ayrılmış kızılcıkları tencereye alın. Sıcak suyu ekleyerek kaynamaya bırakın. 15 dakika sonra karafilleri atın.Kaynayıp yumuşayan kızılcıkları tülbent yardımıyla süzün ardından içerisine şekeri ekleyin. Tahta kaşık ile karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra şerbeti afiyetle tüketebilirsiniz.
Meyan kökleri yıkayıp temizledikten sonra ezin ve tencereye alın. 2-3 litre su ekleyerek kaynatın. Bir gece beklettikten sonra tülbent ile süzün. Buzdolabında soğuyan şerbeti tüketebilirsiniz.
Kuşkonmazları sıcak suda iyice haşlayın ve iyice ezin. Süzdükten sonra içine istediğiniz tatlandırıcıdan uygun gördüğünüz miktarda ekleyin. Buzdolabında soğutup öyle servis edin.
Afiyet olsun...
Sıvı ihtiyacının en çok yaşandığı yaz günlerinde evde pratik malzemelerle serin içecekler hazırlayabilirsiniz. Buzdolabını açtığınızda soğuk su ya da buğulanmış bir biradan başka şeyler mi arıyorsunuz, yaptığınız en renkli içeceklerinizle instagramda bi dolu fotoğraf mı paylaşmak istiyorsunuz o zaman bu liste tam size göre! Hem misafirlerinizin hem de sıcaktan bunalanların hoşuna gidecek bu tarifler oldukça sağlıklı. İşte birbirinden lezzetli enfes içecek tarifleri...
HURMALI SMOTHİE
MALZEMELER:- 1 adet muz
- 3 hurma
- 1 yemek kaşığı ceviz
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi
Tüm malzemeleri blenderdan geçirin. 2 saat buzdolabında beklettikten sonra tüketebilirsiniz.
NAR ÇİÇEĞİ ŞERBETİ
MALZEMELER- 2 yemek kaşığı nar çiçeği
- 2 tane papatya
- Yarım çay kaşığı funda
- 6 tane karanfil
- 1 çubuk tarçın
- 6 bardak su
- 2 su bardağı şeker
Tüm malzemeleri kısık ateşte 5 dakika kaynatın. Kaynayan şerbeti ılıması için bir kenara koyun biraz bekletip ardından süzün. Soğuması için buzdolabına kaldırın.
PORTAKAL SUYU
MALZEMELER- 1 adet dondurulmuş portakal
- 1 adet dondurulmuş limon
- 1 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 3 Litre su
Portakalları dondurucudan çıkardıktan sonra iri iri doğrayın. Daha sonra mikserde şekerle beraber karıştırın. 3 dakika karıştırdıktan sonra derin bir kaba boşaltın. Üzerine 3 litre su ekleyerek karıştırın. Karışımı süzgeçten geçirerek postunu atın, geriye kalan suyu afiyetle tüketebilirsiniz.
LAVANTALI LİMONATA
Yaz sıcaklarında içinizi ferahlatırken damağınızda hoş bir tat bırakacak lezzetli bir içecek tarifi arıyorsanız bu tarif tam size göre... İşte sizlere lavantalı limonata tarifi...Limonata zararsız ve kan şekerini düzenleyen bir içecektir. Bu içeceği içine lavanta katarak daha lezzetli hale getirebilirsiniz.
Malzemeler:
- 5 adet limon
- 8 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı kuru lavanta
Tencereye bir bardak su ve şekeri kaynatın.
Şerbet kaynadıktan sonra içerisine lavanta ekleyerek ocağın altını kapatın.
Şerbeti süzmeden soğumaya bırakın ve ılık bir hale geldikten sonra süzün
DEMİRHİNDİ ŞERBETİ
MALZEMELER- 200 gram demirhindi
- 2 litre su
- 2 adet karanfil
- 1 adet çubuk tarçın
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı bal
- 2-3 dal adaçayı
- 1 tutam ıhlamur
- 1 baş zencefil
Demirhindileri güzelce ayıkladıktan sonra tencereye atın. Üzerine suyu ekleyerek 1 gece boyunca bekletin. Ardından geriye kalan tüm malzemeleri de ekleyerek kaynatın. 1 saat kaynadıktan sonra şerbeti ocaktan alın. Soğuduktan sonra süzerek tüketebilirsiniz.
KIZILCIK ŞERBETİ
MALZEMELER- 500 gram kızılcık
- 1,5 litre sıcak su
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 2 adet karanfil
Saplarından ayrılmış kızılcıkları tencereye alın. Sıcak suyu ekleyerek kaynamaya bırakın. 15 dakika sonra karafilleri atın.Kaynayıp yumuşayan kızılcıkları tülbent yardımıyla süzün ardından içerisine şekeri ekleyin. Tahta kaşık ile karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra şerbeti afiyetle tüketebilirsiniz.
MEYAN KÖKÜ ŞERBETİ
MALZEMELER- 100 gram meyan kökü
- 3 litre su
Meyan kökleri yıkayıp temizledikten sonra ezin ve tencereye alın. 2-3 litre su ekleyerek kaynatın. Bir gece beklettikten sonra tülbent ile süzün. Buzdolabında soğuyan şerbeti tüketebilirsiniz.
HELYUN ŞERBETİ
MALZEMELER- 3 sap kuşkonmaz
- 1 litre su
Kuşkonmazları sıcak suda iyice haşlayın ve iyice ezin. Süzdükten sonra içine istediğiniz tatlandırıcıdan uygun gördüğünüz miktarda ekleyin. Buzdolabında soğutup öyle servis edin.
Afiyet olsun...