Yer fıstıklı tart tarifi
Çayın yanına yakışacak bir tarif veriyoruz! Kağıdı kalemi hazırlayın. Yer fıstıklı tarta bayılacaksınız.
Malzemeler
Hamuru için
1 su bardağı un
1/3 su bardağı kakao
113 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
Yarım su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 tutam tuz
2 yemek kaşığı krema
Dolgusu için
Yarım su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı su
1 tutam tuz
Yarım çay kaşığı karbonat
1.5 su bardağı yer fıstığı
Üzeri için
¾ su bardağı yer fıstığı ezmesi
¾ su bardağı krema
150 gr bitter çikolata
Hazırlanışı
Tereyağı ile şekeri çırpın. Un, tuz ve kakaoyu bir kaba eleyin. Vanilya ve yumurtayı bu karışıma ekleyin. Un karışımını ekleyip yoğurun. Kremayı ekleyip hamuru streç filme sarın ve 1 saat buzdolabında soğutun. Hamuru merdane ile açın. Üzerine çatalla delikler açıp 30 dakika derin dondurucuda bekletin. Ardından üzerine yağlı kağıt serip 30 dakika boyunca pişirin.Dolgusu için, şeker, tereyağı, bal ve suyu sos tenceresine alıp orta ateşte kaynatın. Karbonat, tuz ve fıstıkları ekleyip karıştırın. Tepsiye kalar düzleştirin ve 30 dakika bekledikten sonra küçük parçalara bölün.Üzeri için, çikolatayı küçük parçalara bölün. Kremayı ısıtıp çikolataları ekleyin ve karıştırın. Fıstık ezmesini mikrodalga fırında ısıtın. Tart tabanının üzerine yayın. Fıstıkları üzerine doldurun. 10 dakika buzdolabından beklettikten sonra çikolata karışımı üzerine yayın. Kalan fıstık ezmesini çikolatanın üzerine sıkın. En az 1 saat derin dondurucuda bekletin.
Çayın yanına yakışacak bir tarif veriyoruz! Kağıdı kalemi hazırlayın. Yer fıstıklı tarta bayılacaksınız.
Malzemeler
Hamuru için
1 su bardağı un
1/3 su bardağı kakao
113 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
Yarım su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 tutam tuz
2 yemek kaşığı krema
Dolgusu için
Yarım su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı su
1 tutam tuz
Yarım çay kaşığı karbonat
1.5 su bardağı yer fıstığı
Üzeri için
¾ su bardağı yer fıstığı ezmesi
¾ su bardağı krema
150 gr bitter çikolata
Hazırlanışı
Tereyağı ile şekeri çırpın. Un, tuz ve kakaoyu bir kaba eleyin. Vanilya ve yumurtayı bu karışıma ekleyin. Un karışımını ekleyip yoğurun. Kremayı ekleyip hamuru streç filme sarın ve 1 saat buzdolabında soğutun. Hamuru merdane ile açın. Üzerine çatalla delikler açıp 30 dakika derin dondurucuda bekletin. Ardından üzerine yağlı kağıt serip 30 dakika boyunca pişirin.Dolgusu için, şeker, tereyağı, bal ve suyu sos tenceresine alıp orta ateşte kaynatın. Karbonat, tuz ve fıstıkları ekleyip karıştırın. Tepsiye kalar düzleştirin ve 30 dakika bekledikten sonra küçük parçalara bölün.Üzeri için, çikolatayı küçük parçalara bölün. Kremayı ısıtıp çikolataları ekleyin ve karıştırın. Fıstık ezmesini mikrodalga fırında ısıtın. Tart tabanının üzerine yayın. Fıstıkları üzerine doldurun. 10 dakika buzdolabından beklettikten sonra çikolata karışımı üzerine yayın. Kalan fıstık ezmesini çikolatanın üzerine sıkın. En az 1 saat derin dondurucuda bekletin.