Salataların ve ızgaraların vazgeçilmezi yeşil biberlerin çiğ ya da ızgara olarak vücuda ne kadar çok yarar sağladığını biliyor musunuz?
Bu faydaları öğrendikten sonra yeşil biber her yemeğe eşlik etsin isteyeceksiniz!
Kansere karşı etkilidir.
Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
Yaşlanmayı geciktirir.
Hazmı kolaylaştırır.
Düşük kalori içeriği ile çiğ şeklinde salata ve yemeklere tüketilmesi tokluğu arttırdığı için kilo vermeye yardımcıdır.
İçeriğinde yoğun lif bulunduğu için kabızlığı azaltır.
Mideyi kuvvetlendirir.
Enfeksiyonlara karşı vücudu korur, vücudumuzun temizlenmesinde yardımcıdır.
İçeriğindeki P vitamini atardamar ve toplardamar sağlığı için önemlidir.
İçeriğinde ki A ve C vitamini göz sağlığı için çok faydalıdır.
Damarların yumuşamasına ve kanamaya karşı etkilidir.
Kalp ve damar sağlığı için önemlidir. Kalp hastalıklarından korur.
İçeriğinde yoğun lif bulunduğu için kabızlığı azaltır.
İçeriğinde ki K vitamini kanamaları azaltır.
Bol miktarda beta karotenin yanı sıra A provitamini, C, B1, B2, E, P ve K vitaminleriyle birlikte bazı alkaloidler bulunan yeşil biberin, iyi bir antioksidan olduğunu bildirdi.
Mide salgısını arttırır. Fakat ülser ve gastrit hastaları tüketmemeli.