Granolamız yoğurt ile daha sağlıklı bir atıştırmalık haline geliyor.
Yoğurt, diyette yağ yakımını hızlandırır.
Bolca yoğurt tüketelim!
Malzeme Listesi
Hazırlanışı
Adım 1
Yumurta akını çatalla çırpıp kabartın.
Adım 2
Yulaf ezmesi, hindistan cevizi tozu, badem unu, file badem, susam, yumurta akı, ay çekirdeği, bal ve agave şurubunu derin bir kapta karıştırın. Uygun bir kaba bastırarak yerleştirin. 160 derece ısıtılmış fırına yerleştirin.
Adım 3
Fırının ısısını 5 dakika sonra 130 dereceye, 15 dakika sonra 110 dereceye indirip, 10 dakika daha tutup kapatın. Çıtır seviyorsanız fırında 1-2 saat bekletip bunu sağlayabilirsiniz.
Adım 4
Kahvaltı ya da ara öğün atıştırmalık için tüketirken üzerine süreceğiniz yoğurt ve üzerine ekleyeceğiniz meyveler ile granola bar son halini alacak.
Kaynak:Mynet
Yoğurt, diyette yağ yakımını hızlandırır.
Bolca yoğurt tüketelim!
Malzeme Listesi
- 1 su bardağı yulaf ezmesi
- 1/2 su bardağı hindistancevizi tozu
- 1/2 su bardağı file badem
- 2 yemek kaşığı susam
- 2 yemek kaşığı ay çekirdeği
- 2 yemek kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı agave
- 100 gr yoğurt
- 100 gr taze meyve
- 2 yemek kaşığı hindistancevizi yağı
- 2 adet yumurta akı
Hazırlanışı
Adım 1
Yumurta akını çatalla çırpıp kabartın.
Adım 2
Yulaf ezmesi, hindistan cevizi tozu, badem unu, file badem, susam, yumurta akı, ay çekirdeği, bal ve agave şurubunu derin bir kapta karıştırın. Uygun bir kaba bastırarak yerleştirin. 160 derece ısıtılmış fırına yerleştirin.
Adım 3
Fırının ısısını 5 dakika sonra 130 dereceye, 15 dakika sonra 110 dereceye indirip, 10 dakika daha tutup kapatın. Çıtır seviyorsanız fırında 1-2 saat bekletip bunu sağlayabilirsiniz.
Adım 4
Kahvaltı ya da ara öğün atıştırmalık için tüketirken üzerine süreceğiniz yoğurt ve üzerine ekleyeceğiniz meyveler ile granola bar son halini alacak.
Kaynak:Mynet