Yoğurtlu Havuç Salatası

arz-ı hal

şşşşştttttttt
Özel üye
Malzemeler
1 kg havuç
4/3 Bizim Ayçiçekyağı
1 baş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
750 gr. İçim Doğal Yoğurt
Süslemek İçin:
Kırmızı pul biber
2-3 dal maydanoz
5-6 adet siyah zeytin

Hazırlanışı
Havuçların üzerini temizleyip, yıkayıp, rendeleyelim. Diğer tarafta Bizim Ayçiçek Yağı'nı bir tavada kızdırarak rendelenmiş havuçları ekleyelim. Karıştırarak yaklaşık 15-20 dk pişirelim. Soğumaya bırakalım. Havanda tuz ile ayıkladığımız sarımsakları döverek iyice ezelim. Derince bir kaseye İçim Doğal Yoğurdumuzu, pişmiş havucumuzu ve sarımsaklarımızı koyup iyice karıştıralım. Üzerini bir kaşık yardımı ile düzleştirip kırmızı pul biberimiz, maydanozumuz ve zeytinlerimiz ile süsleyerek servis yapalım.

Öneriler: Beta Karotenin açığa çıkıp bize yarar sağlaması için havuçla mutlaka yağ içeren bir besin tüketin ya da sıvı yağda pişirerek tüketin.
 
=MALZEMELER=

*4-5 adet havuç

*5 tepeleme kaşık
yoğurt

*2-3 diş sarımsak

*3 çorba kaşığı sıvı
yağ

=HAZIRLANIŞI=
İlk etapta havucu rendeleyin
rondodan geçirmeyin
görüntüsü ve tadı hiç güzel
olmuyor.Tavaya yağı ve
havucu ilave edip havuçlar
suyunu salıp çekinceye
kadar pişirin.Havuçlar diri
kalmasın.Ayrı bir kapta
yoğurt ve ezilmiş sarımsağı
karıştırın ilk sıcaklığı geçmiş
havuçları ilave edin karıştırıp
servis yapın.İsteyen içine
ceviz ilave edebilir,ben
sadece süslemek için
kullandım.Sarımsak
kokusunu çok
istemiyorsanız havuç
sıcakken sarımsağı içine
ilave edip daha az sarımsak
kokusu duyarsınız.Herkese
afiyet olsun.
 
Geri
Top