Yoğurtlu kömbe ( Osmaniye )

nazenin

MiKRoSKoBiKCaNLı
Özel üye
Hamuru için

1 su bardağı yoğurt
3 yemek kasigi seker
1 su bardagi sıvı yağ
Aldigi kadar un
1 paket kabartma tozunun yarisi


Uzeri icin

2 bucuk su bardagi yogurt
1 su bardagi seker

Susam ve çörek otu
(yoğurt cıvıksa bir yemek kaşığı un ekliyoruz)



Hamuru yoğurup elimizle yağlanmış tepsiye yayalım ben kare fırın tepsisini kullanıyorum
Daha sonra hazırladığımız yoğurtlu sosu üzerine dökelim 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim pişme süresi fırına göre değişir ben yarım saat kırk dk pişiriyorum
En son çıkarmadan dereceyi 200 e getirip üstünü hafif kızartıyorum beş dakika tutmak yetiyor
 
Geri
Top