- 2 adet orta boy küp halinde doğranmış patates
- 1 çorba kasesi yoğurt
- 1 tutam kıyılmış maydanoz
- 3 diş ezilmiş sarımsak
- Bir miktar sıvı yağ
- Bir miktar tuz
- Bir miktar kırmızı pul biber
Ocağın üzerine tavanızı alınız , bir miktar (2 yemek kaşığı kadar) sıvıyağ ekleyiniz. Üzerine patatesleri koyunuz , bir miktar tuz ekleyiniz. Tavanın ağzını kapatınız , ocağın altını kısarak kısık ateşte 15-20 dakika kadar patatesleri pişiriniz.
Pişen patatesleri servis tabağına alınız. Bu arada patates salatasının sosunu hazırlayacağız. Bunun için ;
Yoğurdu bir kaba alınız , üzerine sarımsakları ilave ediniz, kıyılmış maydonozları ilave ediniz, pul biber ilave ediniz , bir miktar sıvı yağ ilave ediniz, yeteri kadar tuz ekleyiniz ve tüm malzemeleri iyice karıştırınız.
Hazırlamış olduğunuz yoğurtlu sosu , sıcak haldeki patatesin üzerine dökünüz. Patatesin üzerini kaplayacak şekilde sosu iyice yayınız.