Malzemeler
- 500gr. Parça et
- 1.5 kg patates
- 1 su bardağı nohut
- 3 su bardağı süzme yoğurt
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1 veya 2 y.k haspir( isteğe göre )
- 1/2 t.k karabiber
- 1. ç.k. tuz
Hazırlanışı
500gr. Parça et yeteri kadar suyla beraber ocağa koyup kaynatılır, kaynayan etin köpüğü alınır. Geceden ıslatılan nohut ve biraz tuz kaynayan etin üzerine ilave edilip pişirilir.
Kabuğunu soyup küçük küp şeklinde doğradığımız patatesler tuzlu suda bekletilir.
Et ve nohut pişince biraz tuz ve su ilave edip üzerine küp şeklinde doğradığımız patatesleri de ekleyip pişmeye bırakılır.
Yoğurt , yoğurt kaynatma kısmında anlatıldığı gibi kaynatılır, et ve patatesin üzerine konulur, biraz kaynattıktan sonra ocaktan alınır.
Yemeğin üzerine, ısıtılmış yağ üzerine bol haspir ve karabiber konulur.
Sunumu
Yoğurtlu patates sıcak olarak, pirinç veya bulgur pilavla servis yapılır.
Önemli Not: Yoğurtlu yemekleri pişirirken tencerenin ağzı açık kalmalıdır, soğuyuncaya kadarda tencerenin kapağı kapanmaz, kapatılırsa yemek ekşir.