Malzemeler;
- 1/2 bayat ekmek
- 1 Çay bardağı köftelik bulgur
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kuru kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Sıvıyağ
- 1 bağ semizotu
- 2 su bardağı yoğurt
Bayat ekmekleri derin bir kabın içine alın ve üzerini geçene kadar su doldurun. Ekmekler yumuşayana kadar suda bekletin. Yumuşayan ekmeklerinizin suyunu süzün ve iyice sıkın. Ekmeklere bulguru ilave edin ve yoğurun. Bulgurların şişmesi için yarım saat kadar ağzını kapatarak dinlenmeye bırakın. İyice şişen bulgura biber salçası, kekik, pulbiber ve tuzu ilave ederek iyice yoğurun. Köfte hamurunuz iyice özleşleştiğinde minik top köfte şekli verin. Tavaya çok az sıvıyağ ilave ederek köftelerinizi çevirerek kızartın. Tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı biraz kekik ve pulbiber ilave edin. Köftelerinizi bu baharatlı yağda çevirin.
Ayıklayıp yıkadığınız semizotlarına iyice çırptığınız yogurdu ilave edip servis tabağına alın. Üzerine tereyağında lezzetlendirdiğiniz minik köftelerinizi ilave ederek servis yapın.
Püf Noktası
Köftelerinizin dağılacağını düşünüyorsanız köfte hamurunuza 1 yemek kaşığı un ilave edebilirsiniz.
Afiyet Olsun