Yoğurtsuz Sütsüz Pamuk Gibi Kek
Malzemeler5 adet küçük yumurta(yada 4 büyük yumurta)
1.5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı sıcak su
1 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Ayrıca;
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı soğuk su
Hazırlanışı
Öncelikle oda sıcaklığındaki yumurtaların sarıları ve beyazları ayrı kaplara ayrılır.
Beyazlarına 1 su bardağı toz şeker azar azar eklenerek yaklaşık 5 dakika kar beyaz olup katılaşıncaya kadar çırpılır.Sarılarına kalan yarım bardak şeker eklenir çırpılır ve sıcak su da ilave edilerek yine 5 dakika rengi açılıncaya kadar çırpılır. Un, nişasta, sıvı yağ, kabartma tozu ve vanilya eklenir iyice karıştırılır.
Beyazı karışıma 3-4 defada eklenerek spatula ile alttan üzeri doğru yavaşça karıştırılarak yedirilir.
Kek hamurundan yarım su bardağı kadar az bir miktar ayrılır. İçine kakao ve su eklenip karıştırılır.
Sade hamur kalıba dökülür. Üzerine kakaolu hamur gezdirilir. Birkaç defa zemine vurularak havasının çıkması sağlanır.
170 derece fırında kapağı hiç açılmadan 35-40 dakika pişirilir.
Afiyet olsun. Not: üzerine ben eritilmiş çikolata gezdirdim file badem ekledim Kullandığım su bardağı ölçüsü 200 ml Kullandığım çay bardağı ölçüsü 110 ml