Yufkalı Et nasıl yapılır
malzemeleri
1 adet yufka
500 gr kuşbaşı dana eti
2 domates
1 yeşil biber
1 kırmızı biber
2 kuru soğan
tarifi
Yufkalar 3 cmlik kareler şeklinde kesilip yağlı kağıt konmuş tepside fırına verilir. Kızarınca fırından çıkarılır. Et ve diğer malzemeler kuşbaşı doğranıp 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve baharatlar atılarak düdüklü tencerede 15-20 dk pişirilir. Kızarmış çıtır yufkalar yayvan bir tepsiye dizilir. Üzerine pişen et yemeği sıcak şekilde dökülür. Üzerine kaşar serpilip fırında 5 dk kaşar eriyene kadar tutulur. Afiyet olsun. Aynı tarifi tavuk etiyle ve tavuklu mantar soteyle de yapabilirsiniz.
malzemeleri
1 adet yufka
500 gr kuşbaşı dana eti
2 domates
1 yeşil biber
1 kırmızı biber
2 kuru soğan
tarifi
Yufkalar 3 cmlik kareler şeklinde kesilip yağlı kağıt konmuş tepside fırına verilir. Kızarınca fırından çıkarılır. Et ve diğer malzemeler kuşbaşı doğranıp 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve baharatlar atılarak düdüklü tencerede 15-20 dk pişirilir. Kızarmış çıtır yufkalar yayvan bir tepsiye dizilir. Üzerine pişen et yemeği sıcak şekilde dökülür. Üzerine kaşar serpilip fırında 5 dk kaşar eriyene kadar tutulur. Afiyet olsun. Aynı tarifi tavuk etiyle ve tavuklu mantar soteyle de yapabilirsiniz.