Deniz Cehri Meyveleri
Bu bitkinin turuncu renkli meyveleri çekici görünebilir, ancak çok zehirlidirler ve hiçbir koşulda yenilmemelidirler. Cehri bitkisi Kanada, Doğu Asya ve kuzey yarımkürenin ılıman ve subtropikal bölgelerinde bulunur. Bitki yutulduğunda, periferik sinir sisteminde iltihabi bir rahatsızlığa neden olabilir. Bu nedenle bu bitkiden ve meyvelerinden mümkün olduğunca uzak durmakta fayda var.
Kış çileği
Bu çalı türü, yaban hayatı gıdaları için faydalı olabilir, ancak insanların yiyemeyeceği kadar zehirli olarak kabul edilir. Parlak kırmızı meyve, küçük memeliler ve 48’den fazla kuş türü tarafından yenir. Bu bitkinin esas olarak sulak alanlarda yetiştiğini göreceksiniz, ancak otlaklarda da bulunabilir. Bu meyvelerden birini yemeye çalışırsanız, çok büyük sağlık sonuçlarına maruz kalacaksınız. Bu bitkinin tohumlarını, yapraklarını ve kabuğunu yemek mide bulantısı ve düşük tansiyon geliştirmenize neden olur. Yani bu sorunlara sahip olmak istemiyorsanız, bu meyveleri yemeye çalışmayın.
Şeftali
Şeftali hayranı iseniz, onları organik veya konserve almanız çok tercih edilir. Şeftalilerde altmıştan fazla pestisit bulunmuştur. Çukur olarak da bilinen tohumlar, amigdalin adı verilen bir bileşik içerir. Bu bileşik, yutulduğunda bir zehir olan hidrojen siyanüre dönüşür. Bu tohumlardan birkaçını yutmanın sizi zehirlemesi pek olası olmasa da, yutulmasından yine de kaçınılmalıdır. Bu nedenle şeftali çekirdeğini düzenli olarak tüketmeyin.
Phytolacca
Maine ve Florida gibi çeşitli Amerika eyaletlerinde yetişen bu mor-siyah meyveler, kuşlar arasında popülerdir. İnsanlar ise bu meyvelere karşı dikkatli olmalıdır. Pokeberrie, uzun ömürlü bitkilerde üzüm benzeri kümelerde bulunur. Sekiz metreye kadar büyüyebilen pürüzsüz bir bitkidir. Ancak üzüme benzeyen bu meyveyi yemeye çalışırsanız ciddi sağlık sorunları yaşarsınız. Birkaç çilek yemek ağrıya, mide bulantısına, kusmaya ve kanlı ishale neden olabilir. Tohumları bile çok zehirlidir ve sinir sistemini etkileyebilir. Bazı yetişkinler köklerini yemiş, onları şifalı bitkiler sanmıştır.
Jatropha
Tropikal veya subtropikal iklimlere sahip dünyanın her köşesinde bu ağaçları bulabilirsiniz. Ne yazık ki, Hindistan’ın farklı yerlerinde meyve tarafından zehirlenen yüksek çocuk vakaları olmuştur. Bu olaylar, bu tatlı, sarı meyvelerde bulunan inanılmaz derecede tehlikeli tohumlardan kaynaklanmaktadır. Jatropha tohumları kusmaya, ishale ve böbrek hasarına neden olabilir. Toksin risin ile doldurulurlar. Kusma ve ishale ek olarak, depresyon ve dolaşım kollapsı da bildirilmiştir. Bu nedenle, bu meyve çekici görünse de tehlikelidir ve ciddi şekilde kaçınılmalıdır.
Çöl Kabaği
Bu bitki, Sahra Çölü’nde yetişen birçok bitkiden biridir. Yabani kabak veya acı salatalık gibi başka isimler de olabilir. Bir karpuz asmasını andıran çöl kabağı, ekşi hamurlu küçük, sert meyveler taşır. Küre şeklinde ve beş ila on cm çapındadırlar. Yemek için çok zehirli olarak kabul edilirler. Tohumlar gri ve beş mm uzunluğunda ve üç mm genişliğindedir. Yenilebilirler ama aynı zamanda benzer acı bir tada sahipler. Bütün olarak yenirler veya yağlı tohum olarak kullanılırlar. Çöl kabağı bitkisi ve parçaları, ilaç yapımında ve biyoyakıt üretiminde kullanılmaktadır. Bu ilgi çekici, çeşitli meyveler lezzetli görünebilir. Ancak ortak noktaları toksik elementleridir. Bu yüzden yurtdışına seyahat ederken bu yabani meyvelerden uzak durun. Kendinizi ve ailenizi potansiyel olarak ciddi bir tehlikeden kurtaracaksınız.