Malzemelerimiz
1 yumurta
125. gr. tereyağ
3/4 (1 bardakta 2 parmak eksik) pudra şekeri
2 yemek kaşığı pekmez
yaklaşık 2 buçuk su bardağı un
2 silme çay kaşığı karbonat
1 silme tatlı kaşığı zencefil ve tarçın tozu
bisküvi kalıpları
Nasıl yapılır?
Oda ısısındaki tereyağını ve şekeri krema gibi olana kadar çırpın.
Yumurtayı ve sonrada pekmezi yedirin.
2 bardak unu kabartıcı ve baharatlarla birlikte eleyin.
Teeryağı karışımına ekleyip yoğuırmaya başlayın. yarım bardak kadar daha un ekleyebilrisiniz. Toparlanmış ama hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edince un eklemeyi bırakın.
Hamuru ikiye ayırıp disk şekli verin. Streçleyip buzdolabında yarım saat bekletin.
Hafif unlu tezgahta merdane ile yaklaşık yarım cm kalınlığında açın. Kurabiye kalıpları ile kesip spatula yardımıyla tepsiye aralıklı olarak aktarın.
170C dereceli fırında yaklaşık 12 dakika kenarları hafif kızarana kadar pişirin. (birazcık orta kısmı yumuşak kalabilir.) Fırından alıp tel ızgaraya tranfer edip soğumaya bırakın.
Bu bir Ayşenur Altan tarifidir.
1 yumurta
125. gr. tereyağ
3/4 (1 bardakta 2 parmak eksik) pudra şekeri
2 yemek kaşığı pekmez
yaklaşık 2 buçuk su bardağı un
2 silme çay kaşığı karbonat
1 silme tatlı kaşığı zencefil ve tarçın tozu
bisküvi kalıpları
Nasıl yapılır?
Oda ısısındaki tereyağını ve şekeri krema gibi olana kadar çırpın.
Yumurtayı ve sonrada pekmezi yedirin.
2 bardak unu kabartıcı ve baharatlarla birlikte eleyin.
Teeryağı karışımına ekleyip yoğuırmaya başlayın. yarım bardak kadar daha un ekleyebilrisiniz. Toparlanmış ama hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edince un eklemeyi bırakın.
Hamuru ikiye ayırıp disk şekli verin. Streçleyip buzdolabında yarım saat bekletin.
Hafif unlu tezgahta merdane ile yaklaşık yarım cm kalınlığında açın. Kurabiye kalıpları ile kesip spatula yardımıyla tepsiye aralıklı olarak aktarın.
170C dereceli fırında yaklaşık 12 dakika kenarları hafif kızarana kadar pişirin. (birazcık orta kısmı yumuşak kalabilir.) Fırından alıp tel ızgaraya tranfer edip soğumaya bırakın.
Bu bir Ayşenur Altan tarifidir.