ZENCEFİLLİ PEKMEZ Mİ ZENCEFİL PEKMEZİ Mİ?

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

ZENCEFİL​

Eski Çin Tıbbı’ndan beri halk hekimliğinde bilinen ve kullanılan zencefil yaklaşık üç bin yıldır hayatımızda. Üç bin yıllık geçmişi bir yana, modern tıp teknikleri ve laboratuar imkanlarının gelişmesinden sonra laboratuar çalışmalarına en çok konu edilen şifalı bitki de zencefildir. Tüm bu kadim tarih, bu tarihin kazandırdığı tecrübeler ve yapılan laboratuar çalışmaları sonucunda biliyoruz ki;

ZENCEFİLİN ETKİLERİ;​

1-) Bağışıklık güçlendirici:​

İnsan bağışıklık sisteminin ilk aşaması, adeta kalkanı vücut ısısıdır. Vücudumuz, ısı sayesinde, virüs, mikrop ve bakterilerin girişine engel olur. Vücudumuza giren mikroorganizmaların sebep olduğu enfeksiyonlarla da bu ısı sayesinde mücadele eder. Hepimizin bildiği gibi vücudumuzda bir enfeksiyon oluştuğunda ateşimiz çıkar. İşte o ateş vücudumuzun o enfeksiyona karşı savaşta kullandığı silahtır. ZENCEFİL VÜCUT ISISINI YÜKSELTEREK VİRÜS, MİKROP VE BAKTERİLERİN VÜCUDUMUZA GİRMESİNE ENGEL OLUR.

2-) Enfeksiyon giderici, (antibiyotik):​

Duymuşsunuzdur; böbrek iltihabı, diş iltihabı, bağırsak iltihabı gibi çeşitli şikayetlerde etkili olan çeşitli bitkiler vardır. Bunların özelliği vücudun belirli bir yerindeki iltihapları temizlemeleridir. Zencefilin bu alandaki farkı ise vücudun her yerinde meydana gelen enfeksiyonlara karşı etkili olmasıdır. İkinci önemli farkı ise enfeksiyonları temizlemez, onları oluşturan mikroorganizmaları öldürerek enfeksiyonu yok eder, yeniden oluşmasını önler. Yani ZENCEFİL EN ETKİLİ ANTİBİYOTİK, İLTİHAP GİDERİCİDİR.

3-) Akciğer temizleyici:​

Nefes darlığı çeken insanlar bilir ki, nane, kekik, okaliptüs yaprağı, çam kozalağı gibi bazı bitkiler nefesi rahatlatır; ama sadece RAHATLATIR. Zencefil ise akciğerdeki bronşları ısıtıp uyararak içindeki iltihabı temizler, bronşların rahat çalışmasını sağlar ve nefes darlığına sebep olan şeyleri ortadan kaldırır. Yani ZENCEFİL, ASTIM, BRONŞİT, ZATÜRRE, KOAH GİBİ AKCİĞER HASTALIKLARINDA RAHATLATICI DEĞİL İYİLEŞTİRİCİDİR.

4-) Alerji giderici:​

Alerji bir hastalık değildir. Bağışıklık sistemimizin verdiği bir tepkidir. Özellikle de herhangi bir nedenle bir zayıf noktası bulunan bağışıklık sistemleri bu tepkiyi verir. Alerji ilaçları tepki veren bağışıklık sistemini geçici olarak kapatarak alerjik tepkileri kısıtlar. Zencefil ise bağışıklık sistemini güçlendirerek alerjik tepkilerin nedenini ortadan kaldırır. Kişinin neye alerjisi olursa olsun fark etmez, zencefil hepsinin kaynağını ortadan kaldırdığı için alerji ortadan kalkar. Bu haliyle ZENCEFİL EN ETKİLİ ALERJİ GİDERİCİDİR.

5-) Afrodizyak:​

Bilindiği gibi “Afrodizyak etki” cinsel istek arttırıcı etkidir. Cinsel istek kavramı kadınlarla erkeklerde ayrı hormonal sistemlerle ilgili olduğu için bir erkekle bir kadının cinsel dürtülerini etkileyen ilaçlar aynı olamaz. Zencefil kan dolaşımını uyararak hem erkeklerde hem de kadınlarda aynı etkiyi yapar. Üstelik bu etki bir anlık falan değil, süreklidir. Hem isteği, hem cinsel gücü hem de alınan zevki arttırır. Sonuç olarak ZENCEFİL BİLİNEN EN GÜZEL VE KAPSAMLI ETKİYE SAHİP AFRODİZYAKTIR.
6-) Zencefil mide-bağırsak hastalıklarını iyileştirir.
7-) Zencefil hafızayı güçlendirir. Bu etkisiyle özellikle sınava hazırlanan öğrenciler için çok faydalıdır. Yaşlılarda bunamayı önler.
8-) Zencefil yüzeysel kan dolaşımını uyardığı için cildi gençleştirir.
Zencefil metabolizmayı hızlandırarak yağ yakılmasını sağlar.
9-) Zencefil üşümeyi azaltır.
10-) Zencefil öksürük gidericidir.

ZENCEFİL NASIL KULLANILIR?​

Bir tatlı kaşığı taze çekilmiş kök zencefil (Çocuklar için bir çay kaşığı) bir cezveye konur, üzerine bir su bardağı soğuk su eklenir. Ağzı kapalı olarak iki saat bekletilir. İki saat sonra çok çok kısık ateşte ocağa konur ve kaynama noktasına kadar ısıtılır. Kaynama noktasına geldiğinde ocaktan alınarak ağzı kapalı olarak 10 dakika demlenmeye bırakılır. Demlenen zencefil çayı süzülerek çay gibi küçük yudumlarla içilir. Çocuklar için bir miktar balla tatlandırılır.

ZENCEFİLİN SORUNU!​

Zencefilin bilinen hiçbir yan etkisi veya doz aşımı yoktur ama iki önemli sorunu vardır. Birincisi, az önce de anlattığım gibi bir bardak çayının hazırlanması yaklaşık iki buçuk saat sürmektedir. Bu külfettir. Zencefilin ikinci sorunu ise tadıdır. Zencefil çok acıdır ve bu acılığını ne bal giderebilir ne pekmez, ne şeker. Hele çocuklara içirmek ise neredeyse imkansızdır.

NEDEN ZENCEFİL PEKMEZİ?​

Zencefil pekmezi taze zencefilden yapılır. Taze zencefil toz şekerle fermente edilip suma haline getirildikten sonra kaynatılır ve üzüm pekmeziyle karamelize edilerek kullanıma hazır hale getirilir. Ortalama %40 taze zencefil içerir, yani bir kavanoz zencefil pekmezi tükettiğinizde yaklaşık 400 Gram zencefil tüketmiş olursunuz.
Zencefilin bütün etkilerine sahip olmakla birlikte tatlıdır, çocuklar ve bebekler bile rahatlıkla içebilir. Pratiktir, bir kaşık içer, geçer gidersiniz.
Zencefil pekmezi her ne kadar bir çok ilaçtan daha etkili olsa da bir ilaç değil besin maddesidir. Üretilirken gıda koruyucu veya başka bir katkı maddesi kullanılmaz. Rafine edilmez, homojenize edilmez. Doğal yapısı gereği tortu oluşturabilir. İçeriği sadece taze zencefil, şeker, tarçın ve üzüm pekmezidir.

ZENCEFİLLİ PEKMEZ Mİ ZENCEFİL PEKMEZİ Mİ?​

Bir kavanoz pekmez alıp içine zencefil eklerseniz “zencefilli pekmez” yapmış olursunuz. AMA; bir kavanoz pekmeze katabileceğiniz zencefil miktarı maksimum 100 Gramdır ve zencefil pekmezin içinde çözünmez. Bununla birlikte elde ettiğiniz zencefilli pekmez acı olacaktır. Yani hem zencefil miktarı sınırlı, hem acı hem de zencefil çözünmeyeceği için faydası sınırlı.
Söz konusu ürün ise bizzat taze zencefilin fermentasyonla extrakt haline dönüştürülmesiyle yapılmaktadır. Dolayısıyla 4 kat daha fazla çözünmüş zencefil içermekte olup acı değildir. Bu yüzden de “zencefilli pekmez” değil “ZENCEFİL PEKMEZİ” dir.

ÇOCUKLAR KULLANABİLİR Mİ?​

Yapılan tüm laboratuar testleri göstermiştir ki zencefilin bilinen hiçbir yan etkisi yoktur. Çocuklarda da yetişkinlerde de yaşlılarda da, hamile kadınlarda da güvenle kullanılabilir. Sadece anne sütüyle beslenmek zorunda oldukları ve sindirim sistemleri tam olarak gelişmediği için iki yaşından küçük bebeklerde kullanımı önerilmez.
ŞEKER HASTALARI KULLANABİLİR Mİ?
Normalde ne kadar doğal olursa olsun tatlı bir ürünü şeker hastaları kullanamaz. Bal da pekmez de üzüm de karpuz da kan şekerini yükseltir. Ancak zencefil kan şekerini düşürücü etkiye sahip olduğu için zencefil pekmezi de kan şekerini yükseltmez. Bu yüzden şeker hastaları da kullanabilmektedir.

ZENCEFİL PEKMEZİ NASIL KULLANILIR?​

Astım, bronşit, zatürre, verem, tüberküloz, KOAH gibi kronik akciğer hastalıkları olanlar, sınavlara hazırlananlar, vücudunda herhangi bir enfeksiyon şikayeti olanlar için (Beş yaşından büyük çocuklardan itibaren) Günde üç kez, öğün aralarında birer yemek kaşığı kullanılır. Beş yaşından küçük çocuklarda aynı şekilde tatlı kaşığı ile kullanılır.
Herhangi bir hastalığı olmayıp sadece, bağışıklık güçlendirme, kış hastalıklarından korunma, üşümeyi azaltma, beyin sağlığını koruma gibi tedbir amaçlı kullanımlarda sabah akşam birer yemek kaşığı içilmesi uygundur. Aynı amaçlarla beş yaşından küçük çocuklarda kullanılırken yemek kaşığı yerine tatlı kaşığı kullanılır.
 
Geri
Top