Malzemeler:
4-5 kabak
1 orta boy soğan
2 domates
2 diş sarımsak
tuz
1 çay bardağı sıcak su
1 çay bardağı zeytinyağı ya da sıvıyağ
kuru nane ya da dereotu (arzuya göre)
Yapılışı:
Kabakları iyice yıkayıp üzerlerini kazıyın. Ortadan uzunlamasına dörde böldükten sonra kabakları 3-4 cm. eninde kesin. Soğan, domates ve sarımsağı rendeledikten sonra (ya da rondodan geçirdikten sonra) az sıvıyağla orta ateşte çevirin. Kabakları ve tuzu ilave edip harçla iyice karışmasını sağlayın. Son olarak suyu ekleyip kabaklar suyu çekene kadar tencerenin ağzı kapalı olarak pişirin. Kabaklar piştikten sonra üzerlerine arzu ettiğiniz miktarda sıvıyağ gezdirin ve soğumaya bırakın. Ilık olarak da yiyebileceğiniz gibi buzdolabında soğutup soğuk olarak da tüketebilirsiniz. Servis ederken üzerini kuru nane ya da dereotuyla süslemenizi tavsiye ederim, kabağa çok yakışıyorlar.
Safir'den notlar: Kabağın her çeşidi güzel olur; tatlısı, tuzlusu, köftesi...
*Zeytinyağlılara salça katmayın, sebzenin tadını kaçırıyor.
*Sarımsaklı yoğurtla muhteşem bir tat, deneyin göreceksiniz