• Merhaba Ziyaretçi.
    "Minimalist Fotoğraflar" konulu yarışmamız başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de yarışmada görmek istiyoruz...

2014 ün Teknolojik Oyuncakları

Telefonla uçuyor

73367

Parrot marka mini insansız hava aracı akıllı telefonla kumada ediliyor. Uçabildiği gibi tasarımda yer alan tekerleklerle zemin üstünde de ilerleyebiliyor.

Bir garip klavye

73366

TrewGrip klavye... Tablete monte edilen bu klavye ile kullanıcı klavyenin ön yüzüne bakmadan giriş yapabiliyor.
 
Samsung'dan esnek TV!

73359

Samsung, 85 inç'lik ekrana sahip bükülebilir ilk televizyonunu fuarda tanıttı. Sadece prototip bir ürün olan Bendable TV düz bir ekrandan eğimli bir ekrana dönüşebiliyor. Bunun için ise kumandayı kullanmak yeterli.

Televizyonda yer alan mekanik bir sistem ekranın esnekliğini belirliyor ve kullanıcının isteğine göre ekran tam düz olabildiği gibi eğimli bir hale de gelebiliyor. Samsung'un henüz prototip aşamasında olan televizyonunu ne amaçla kullanacağını ise zaman gösterecek.

Eşyalarınız artık kaybolmayacak

73358

Phone Halo isimli şirketin ürettiği Trackr isimli cihaz iOS ve Android tabanlı telefonlarla entegre olarak bavul, cüzdan gibi eşyaların kaybolmasını önlüyor.
 
Asus'tan iki yeni Padfone!

Asus'un tablet ve telefonu bir araya getiren iki yeni Padfone modeli sahneye çıktı. ABD merkezli mobil taşıyıcı AT&T, yeni Asus PadFone X'i sadece ABD'de satacağını CES 2014'te duyurdu. Asus yeni PadFone X'i henüz bizzat tanıtmadı, ancak AT&T bu tür akıllı cep - tablet tasarımını bir araya getiren cihazın Padfone Infinity'nin tasarımını örnek alacağını söyledi.

73362

Fiyatı ve çıkış tarihi henüz bilinmeyen PadFone X, LTE-Advanced teknolojisini destekleyecek ve Android 4.4 KitKat, HD Voice özellikleri ile gelecek. Cihazın dünya çapında piyasaya sürülüp sürülmeyeceği ise bilinmiyor. Görünüşe bakılırsa bu ihtimal biraz düşük.

73361

Bu arada Asus, yeni sökülüp takılabilen akıllı cep - tablet melezi Padfone mini'yi tanıttı. Padfone mini, 0.44 inç kalınlığında, Android 4.3'le çalışan 4 inç'lik (800 x 480 IPS+ LED ekran) bir telefon. Onu 1280 x 800 IPS+ LED ekranlı, 7 inç'lik bir Android tablete dönüştürmek istediğinizde tablet istasyonuna yerleştirmeniz yeterli.

1.6GHz Intel Atom Z2650 işlemcisine sahip cihaz, 8GB depolama alanıyla gelse de microSD slotu sayesinde 64GB'a kadar genişletilebiliyor. Cihazın arka tarafında 8MP'lik, ön yüzünde ise 2MP'lik bir kamera bulunuyor. Telefonun içeresinde 1.170mAh kapasiteli bir pil, tablet istasyonunda ise 2.100mAh'lik bir pil var.

Sony'den akıllı bileklik

Sony'nin fuarda tanıttığı Smartband isimli yeni bilekliği kullanıcıların günlük aktivitelerini kayıt altına alan bir teknoloji. SU geçirmeyen ve 5 güne kadar batarya ömrüne sahip cihaz telefon araması veya mesaj geldiğinde de titreşim özelliğiyle sahibini bilgilendiriyor.

73360

Sony telefonlarda çalışan Lifeblog uygulaması sayesinde bileklik kullanıcıların günlük hareketlerini kaydediyor ve geleceğe dönük plan tablosu çıkarabiliyor.
 
LG'den kıvrımlı telefon

LG kıvrımlı ekranıyla dikkat çeken G Flex model telefonuyla fuara damgasını vurdu. 177 gram'lık Telefonun donanımsal özellikleri arasında 6 inç'lik 720p kavisli OLED ekran, dört çekirdekli 2.26GHz Snapdragon 800 işlemci, 2GB RAM ve 13 megapiksellik bir kamera var.

73364

LG'nin rakibi Samsung'un kıvrımlı cebi Galaxy Round'dan en önemli farkı, üst ve altından bükülmüş olması. G Flex, bükülmüş gövdesi içinde 3.500mAh'lik güçlü bir pil barındırıyor.

Dünyanın en ufak bilgisayarı: EDISON

73363

Intel'in sadece bir SD kart boyutlarındaki mini PC'si Edison aslında Pentium sınıfı tam bir bilgisayar. Intel'in çok beğenilen Raspberry Pi modelinin gelişmiş bir versiyonu olan Edison'un 2014'ün en çok ilgi çeken ürünlerinden biri olacağına hiç şüphe yok. Edisson sayesinde, çok güçlü ve çok doğal giyilebilir bilgisayarların üretilebilmesi de bekleniyor.
 
LG'den kavisli OLED TV

Kavisli, şekli değiştirilebilen TV teknolojisi 2014'ün trendi olma yolunda ilerlerken LG, ilk bükülebilen OLED televizyonunu CES 2014'te ortaya çıkardı.

73365

LG'nin CEO'su Hyun-Hwoi Ha'ya göre LG'nin bükülebilen 77 inç'lik TV'sinin ne kadar müthiş olduğuna inanabilmemiz için onu görmemiz gerekiyor. Ekranın kavisini değiştirerek TV'nin açısını ayarlamanıza imkan veren yeni LG, odanızın neresinde oturursanız oturun size en iyi TV izleme deneyimini yaşatmayı amaçlıyor.

Bu arada Samsung'un da CES'te tanıttığı kavisli bir TV'si var. Samusung'un bükülebilen TV'si, 105 inç'lik boyutuyla LG'nin TV'sinden daha büyük olsa da OLED teknolojisini kullanmıyor.

LG'den WebOS arabirimine sahip TV


LG'nin yeni webOS TV platformu, CES 2014'te resmi olarak ortaya çıktı. HTML5 uygulamalarıyla uyumlu olan yeni arayüz, izlemek istediklerinizi bulmayı kolaylaştırmayı amaçlıyor. Kullanım kolaylığıyla öne çıkan webOS TV platormu, giriş ekranınızı özelleştirmeye ve TV izlerken tek tıklamayla web'de gezinmeye izin veriyor. LG, 2014'te piyasaya süreceği PC'lerin yüzde 70'inin webOS arayüzüyle geleceğini söylüyor. Yeni Smart TV platformuna sahip LG TV'ler de Mart sonunda ortaya çıkmaya başlayacak.

PS3 oyunları PS4'te çalışabilecek

PlayStation 4 konsolunun tanıtılmasıyla PS3 oyunlarının yeni konsolda çalışmayacak olması büyük hayal kırıklığı yaratmıştı. Ancak Sony fuarda büyük bir sürpriz yaptı ve PlayStation Now servisini duyurdu.

PlayStation Now servisi sayesinde artık kullanıcılar PS2 ve PS3 oyunlarını PS4 konsolunda da oynayabilecek.

Henüz test aşamasında olan PlayStation Now ile PlayStation 2 ve 3 oyunları, stream yoluyla PS4, PS Vita, PS3, Sony televizyonları, tabletleri ve telefonlarında oynanabilir hale gelecek.
 
Geri
Top