İç Anadolu bölgesi dâhil ülkemizin birçok bölgesinde yapılan ancak kaynağı Gaziantep’e ait olan yiyeceklerden biri. Baharatlı salçalı sosundan tutun da közlenmiş patlıcanların harmanlanmasına kadar her hali ile sevenlerinin vazgeçemediği bir yiyecek. Genellikle ana öğünlerin yanında meze gibi servis ediliyor. Ancak sevenleri için durum biraz daha farklı çünkü bir tabak Ali Nazik kebabı ile koca bir ekmeği bitirebilirsiniz.
Gaziantep’te insanlar Ali Nazik kebabını ana yemek olarak servis etmek istediklerinde etli soslarının yanına pilav ile menüye ekliyor.
Böylece ana yemek haline gelen meze doğrusu sofralarda hiç yabancı kalmıyor. Üzerine biçilen her iki role de çok iyi uyduran
Ali Nazik kebabını ana yurdu Gaziantep’te tatmanız önerilir.
Patlıcanlarınıza bıçak yardımıyla minik delikler açarak fırında ya da ocak üzerinde közleyin. Kabuklarını daha kolay soyabilmek adına henüz sıcakken bir kabın içine alın ve kabın kapağını kapatın. Bu şekilde 5-10 bırakın. Terleyecek ve daha kolay soyulacaktır. Etinizi kısık ateşte suyunu salana kadar ağır ağır pişirin ve yumuşacık olmasını sağlayın. Yoğurdun üzerine etleri çok sıcakken aktarmama özen gösterin. Çok sıcak et, yoğurdun sulanmasına neden olacak ve yemeğinizin tadını etkileyecektir.
Tereyağını derin bir tavanın içine alın. Sarımsağı ilave ederek hafifçe soteleyin
Ardından minik doğranmış kuşbaşı etleri ekleyerek karıştırın, kapağını kapatıp 6-7 dakika kısık ateşte suyunu salıp pişene kadar bırakın.
Piştikten sonra salça, toz kırmızı biber ve tuz ekleyerek tatlandırın ve ocaktan alın.
Közlenmiş patlıcanları kesme tahtasının üzerinde keskin bir bıçak yardımıyla dövün.
Dövme aşamasında üzerine hafifçe tuz atın.
İyice ezildiklerinde yoğurtla bir kasenin içinde birleştirin ve güzelce karıştırın.
Servis tabağının içerisine yoğurtlu patlıcanlı karışımı alın. Ortasını çukurlaştırın.Hazırladığınız etleri de üzerine yerleştirin. Sosunu ilave ederek servis edin.
Gaziantep’te insanlar Ali Nazik kebabını ana yemek olarak servis etmek istediklerinde etli soslarının yanına pilav ile menüye ekliyor.
Böylece ana yemek haline gelen meze doğrusu sofralarda hiç yabancı kalmıyor. Üzerine biçilen her iki role de çok iyi uyduran
Ali Nazik kebabını ana yurdu Gaziantep’te tatmanız önerilir.
Alinazik Tarifi İçin Malzemeler
- 50gramtereyağı
- 1dişsarımsak
- 250gramkuşbaşı et (küçük doğranmış)
- 1yemek kaşığıbiber salçası
- 1çay kaşığıtoz kırmızı biber
- 1çay kaşığıtuz
Patlıcanlı karışım için:
- 1kaseyoğurt
- 3adetközlenmiş patlıcan
- 1çay kaşığıtuz
Patlıcanlarınıza bıçak yardımıyla minik delikler açarak fırında ya da ocak üzerinde közleyin. Kabuklarını daha kolay soyabilmek adına henüz sıcakken bir kabın içine alın ve kabın kapağını kapatın. Bu şekilde 5-10 bırakın. Terleyecek ve daha kolay soyulacaktır. Etinizi kısık ateşte suyunu salana kadar ağır ağır pişirin ve yumuşacık olmasını sağlayın. Yoğurdun üzerine etleri çok sıcakken aktarmama özen gösterin. Çok sıcak et, yoğurdun sulanmasına neden olacak ve yemeğinizin tadını etkileyecektir.
Tereyağını derin bir tavanın içine alın. Sarımsağı ilave ederek hafifçe soteleyin
Ardından minik doğranmış kuşbaşı etleri ekleyerek karıştırın, kapağını kapatıp 6-7 dakika kısık ateşte suyunu salıp pişene kadar bırakın.
Piştikten sonra salça, toz kırmızı biber ve tuz ekleyerek tatlandırın ve ocaktan alın.
Közlenmiş patlıcanları kesme tahtasının üzerinde keskin bir bıçak yardımıyla dövün.
Dövme aşamasında üzerine hafifçe tuz atın.
İyice ezildiklerinde yoğurtla bir kasenin içinde birleştirin ve güzelce karıştırın.
Servis tabağının içerisine yoğurtlu patlıcanlı karışımı alın. Ortasını çukurlaştırın.Hazırladığınız etleri de üzerine yerleştirin. Sosunu ilave ederek servis edin.