votka
İçeceğin kendine has bir rengi ve tadı yok, gücü% 39 ile% 50 arasında değişiyor. Tek bir votka dozu genellikle 100 g'dır.
200-250 kalori içerir. Votka'nın bir parçası olarak çok fazla kalsiyum, potasyum ve magnezyum, içecek genellikle dezenfektan ve ısı düşürücü bir madde olarak kullanılır.
Hiçbir durumda votka ilaçla birleştirilemez, ancak günde 30 gram ateş suyu içerek, biri kan kolesterol seviyesini azaltabilir.
rom
Bu güçlü alkollü içeceğin yapılması süreci basittir: baston şurubu veya melas önce mayalanır, sonra damıtılır ve meşe fıçılarda şişelenir. Onlarda, rum ve istenen duruma ulaşır ve bu süreç yaşlanma brendi veya viski işleminden çok daha hızlıdır.
Saf rom nadiren tüketilir - çoğunlukla çeşitli kokteyller oluşturmak için kullanılır. ROM, pek çok tatlı parçasının bileşenidir, kahve ve çikolata ile seyreltilir.
Bu güçlü alkollü içeceğin üretilmesi, maya ve her türlü takviye pekmezine veya baston şuruplarına ilave edilir. Bunlara ek olarak rom, aşağıdaki gibi mineralleri içerir:
- Maltoz.
- Potasyum.
- Glikoz.
- Fosfor.
- Dekstrin.
- Bakır.
- Sodyum.
- Manganez.
- Demir.
- Çinko.
- B grubunun vitaminleri
Romdaki kaloriler çok fazla -
100 gram başına 220 birimden. Kilo vermek isteyenler, rom tavsiye edilmez. Bununla birlikte, bu içeceğin küçük dozları bronşit ve tonsillit tedavisinde faydalıdır, sindirimi artırır ve stresi azaltır, radikülit ve romatizma ile rom kompresleri yapılır ve romun antibakteriyel özellikleri hakkında tüm tedaviler yazılır.
cin
Cinlerin temel bileşeni, faydaları eski zamanlardan beri insanoğlunun bildiği ardıçtır. Bu bitkiye ek olarak, alkollü içeceğin bileşimi sonsuz sayıda bileşen içerir - meyan kökü, tarçın, kakule ve diğer baharatlar.
Üreticiler, cin hayranlarının kalpleri ve mideleri peşinde koşarken, deney kurmaktan yorulmazlar. Kaliteli bir cins ayrıca çok sayıda faydalı element içerir:
- Çinko.
- Fosfor.
- Bakır.
- Sodyum.
- Potasyum.
- Manganez.
- Demir.
Kalori ile cin inferior rom değildir -
100 g ürün başına 220 kilokalori. Kilo vermek bu içeceği tavsiye etmiyor.
tekila
Bir agavın çekirdeğinden yapılan bu güçlü alkollü içki sadece memleketinde, Meksika'da popüler değil. Tekila dünyanın her ülkesinde bilinir ve takdir edilir. İçecek çok miktarda insülin içerir, kullanımı sindirimi artırmaya ve mide ekşimesi riskini azaltmaya yardımcı olur.
Tekilada vücutta lakto ve bifidobakteri miktarını artıran fruktoz moleküllerinin polimerleri vardır. Ancak kalorili tekila oldukça yüksek -
210 kcal.
viski
Vücudun makul bir viski kullanımı getirdiği faydalar tartışılmaz. İçki şunlara katkıda bulunur:
- Beyin işlevini geliştirin.
- Alzheimer hastalığının önlenmesi.
- Stresi azaltın ve inmeyi önleyin.
- Kalbin çalışmasının iyileştirilmesi ve kan damarlarının temizliği.