Alkollü içecekler

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
İçecekler listesi100 g başına kalori sayısı
Beyaz tatlı şarap% 13.598
Beyaz şarap% 1278
Kuru beyaz şarap% 1266
Kırmızı şarap% 1276
Kırmızı yarı tatlı şarap% 1280
Kırmızı yarı kuru şarap78
Gül şarabı70
Konyak% 40239
Viski% 40220
% 4.5 Bira (süzülmüş)45
Vişneli Bira49
Koyu bira48
Hafif bira42
Filtresiz bira40
Alkolsüz bira26
Liman% 20167
Cin 40%220
Rum% 40220
Vermut% 13148
Likör "Baileys"% 17327
Martini% 13145
Brendi% 40227
Tekila% 40210
Votka 40%235
Şampanya "Brut"55
alkollu-icecek-uretim-ve-ithalatina-yeni-duzenleme-fWTZ.webp

Ancak, en önemlisi, kalorilerin sayısı alkolün yararları veya zararları ile değerlendirilemez.
Alkolün insan vücudu üzerinde olumsuz etkisi vardır, kontrolsüz kullanımı ciddi sonuçlara yol açabilir ve alkol bağımlılığının ortaya çıkmasını tehdit edebilir. Doktorlar tarafından önerildiği gibi sık ve küçük dozlarda içemezsiniz. Ve, prensip olarak, bu kimse için bir sır değil.
Şarap içmek kilo alımına neden olmaz - bu oldukça düşük kalorili. Avrupalılar akşam yemeğinde ve akşam yemeğinde şarap içmekten hoşlanırlar - bilim adamları uzun bir süre kaliteli bir içeceğin bağırsak mikroflorası üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu kanıtladı.
 

votka​

İçeceğin kendine has bir rengi ve tadı yok, gücü% 39 ile% 50 arasında değişiyor. Tek bir votka dozu genellikle 100 g'dır. 200-250 kalori içerir. Votka'nın bir parçası olarak çok fazla kalsiyum, potasyum ve magnezyum, içecek genellikle dezenfektan ve ısı düşürücü bir madde olarak kullanılır.
Hiçbir durumda votka ilaçla birleştirilemez, ancak günde 30 gram ateş suyu içerek, biri kan kolesterol seviyesini azaltabilir.

rom​

Bu güçlü alkollü içeceğin yapılması süreci basittir: baston şurubu veya melas önce mayalanır, sonra damıtılır ve meşe fıçılarda şişelenir. Onlarda, rum ve istenen duruma ulaşır ve bu süreç yaşlanma brendi veya viski işleminden çok daha hızlıdır.
Saf rom nadiren tüketilir - çoğunlukla çeşitli kokteyller oluşturmak için kullanılır. ROM, pek çok tatlı parçasının bileşenidir, kahve ve çikolata ile seyreltilir.
Bu güçlü alkollü içeceğin üretilmesi, maya ve her türlü takviye pekmezine veya baston şuruplarına ilave edilir. Bunlara ek olarak rom, aşağıdaki gibi mineralleri içerir:

  • Maltoz.
  • Potasyum.
  • Glikoz.
  • Fosfor.
  • Dekstrin.
  • Bakır.
  • Sodyum.
  • Manganez.
  • Demir.
  • Çinko.
  • B grubunun vitaminleri
Romdaki kaloriler çok fazla - 100 gram başına 220 birimden. Kilo vermek isteyenler, rom tavsiye edilmez. Bununla birlikte, bu içeceğin küçük dozları bronşit ve tonsillit tedavisinde faydalıdır, sindirimi artırır ve stresi azaltır, radikülit ve romatizma ile rom kompresleri yapılır ve romun antibakteriyel özellikleri hakkında tüm tedaviler yazılır.

cin​

Cinlerin temel bileşeni, faydaları eski zamanlardan beri insanoğlunun bildiği ardıçtır. Bu bitkiye ek olarak, alkollü içeceğin bileşimi sonsuz sayıda bileşen içerir - meyan kökü, tarçın, kakule ve diğer baharatlar.
Üreticiler, cin hayranlarının kalpleri ve mideleri peşinde koşarken, deney kurmaktan yorulmazlar. Kaliteli bir cins ayrıca çok sayıda faydalı element içerir:
  • Çinko.
  • Fosfor.
  • Bakır.
  • Sodyum.
  • Potasyum.
  • Manganez.
  • Demir.
Kalori ile cin inferior rom değildir - 100 g ürün başına 220 kilokalori. Kilo vermek bu içeceği tavsiye etmiyor.

tekila​

Bir agavın çekirdeğinden yapılan bu güçlü alkollü içki sadece memleketinde, Meksika'da popüler değil. Tekila dünyanın her ülkesinde bilinir ve takdir edilir. İçecek çok miktarda insülin içerir, kullanımı sindirimi artırmaya ve mide ekşimesi riskini azaltmaya yardımcı olur.
Tekilada vücutta lakto ve bifidobakteri miktarını artıran fruktoz moleküllerinin polimerleri vardır. Ancak kalorili tekila oldukça yüksek - 210 kcal.

viski​

Vücudun makul bir viski kullanımı getirdiği faydalar tartışılmaz. İçki şunlara katkıda bulunur:
  • Beyin işlevini geliştirin.
  • Alzheimer hastalığının önlenmesi.
  • Stresi azaltın ve inmeyi önleyin.
  • Kalbin çalışmasının iyileştirilmesi ve kan damarlarının temizliği.
 
Viski şeker hastası olabilir (şeker değildir) ve kilo vermek isteyenler (düşük kalorili içecek). Sadece bir ya da iki bardak viski atlayacaksın, unutma - içki yüksek kalitede olmalı ve dozları makul.

konyak​

İçki imalatının temeli, çift mesafe yöntemidir. Brendi hammaddeleri yalnızca belirli üzüm çeşitlerine hizmet edebilir. Kalorisi yüksek (100 g başına 240 kcal)Hoş bir aroma ve unutulmaz bir tada sahip bu içecek:

  • Kan damarları üzerinde olumlu bir etkisi vardır ve basıncı azaltmaya yardımcı olur.
  • Anjin, diş ağrısı ve baş ağrısını hafifletir.
  • Bununla birlikte, konyakın faydalı özellikleri kalitesine bağlıdır. Ayrıca, doktorlar günde 30 gramdan fazla içecek almayı önermezler.

    likörler​

    İçeceklerin bileşimi baharatları, meyveleri, meyveleri ve her türlü baharatı içerir - her bir likör üreticisinin üretim teknolojisi kesinlikle güvendedir. Birleşmeler içsel tatlılıklarını çözer, ancak her içeceğin derecesinin kendine has bir değeri vardır. Bazı likörler bazı iyileştirici özelliklere sahiptir - sadece boya ve tat vermeyenler için.
  • Likör tüketirken (elbette makul dozlarda), şunları yapabilirsiniz:
    • Düşük kolesterol
    • Kan oluşumunu ve kardiyovasküler sistemin çalışmasını geliştirmek.
    • Soğuk algınlığı tedavisi.
    Ancak, bu içeceklerin büyük bir eksi var - yüksek bir karbonhidrat içeriği. Kalça ve bel üzerinde birikir, şekli bozar ve ağırlığı arttırır. Öncelikle likör bazlı kokteyller kalori içeriği 300 birimi aşıyor. 100 g

    Alkol içmek için kurallar​

    1. Alkol, kandaki kan akışını yavaşlatmak için küçük porsiyonlarda içilmelidir.
    2. Günlük alkol tüketiminin sınırlayıcı dozu hiçbir durumda aşılmamalıdır. Bira en fazla 1 litre, brendi veya votka içebilir - 120 g., Şarap - 300 g.
    3. Snack düşük kalorili bir seçmeli, içerisindeki karbonhidrat içeriği minimum olmalıdır.
    4. Unutmayınız ki et, az yağlı atıştırmalıklar, balıklar ve hatta normal sular kandaki alkol emilimini yavaşlatır.
    5. Tatlı soda vücuttaki karbonhidratlar için en zararlı olanı içerir - tüketimi en aza indirilmelidir.
    6. Birkaç derece olan içecekler daha az kalorilidir. Viski soda ile içmek, cin tonikle, şarapla - suyla. Ve mümkün olan her yerde, buz küpleri ekleyin.
    7. İki kokteyl kullanımı vücuda 600 kilokalori katıyor.
    8. Şarap, viski ve brendi bileşimi, etil alkolün emilimini yavaşlatmaya yardımcı olan tanenler içerir. Bu içecekleri küçük porsiyonlarda içerseniz, vücuda sadece fayda sağlayacaktır. Ve büyük dozlarda bile çok fazla zarar vermez.
    9. Meyve ve karbonatlı su yemek alkolün kana girmesini hızlandırır.
    10. Bira ve şarap - en düşük kalorili alkol. Ama kolayca içiyorlar, birçoğunu iç. Bu, kalorilerin daha büyük miktarlarda tüketildiği anlamına gelir (1 litre bira \u003d 450 kilokalori).
    11. Herhangi bir ziyafet 1 bardak normal su ile başlamalıdır. Kullanımı sadece susuzluğun giderilmesine yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda alkol ihtiyacını da azaltacaktır.
    12. En fazla kalori, en "lezzetli" içeceklerde bulunur - likörler, şampanya, tatlı şaraplar, martiniler, liman şarapları ve kokteyller.
    13. Alkollü içecekler yüksek enerji değerine sahiptir ve kan şekeri seviyesini artırabilir. Alkol, hücre zarını oluşturan yağların çözünmesine katkıda bulunur ve geçirgenliklerini arttırır. Bir bardak ya da bir bardak alkol aldıktan sonra, kan şekeri seviyesi yükselir, iştah uyanır, vücut gıda "talep etmeye" başlar. Her şey yenir - hem şişman, hem tatlı, hem de ev, ve satın alınır. Gıda tüketimi oranı birkaç kez aşıldı, bu fazla kilolar aktif olarak işe alındı.

    Eğer şu anda vücut yiyecekten mahrum kalırsa, stres halinde olmak, kalori biriktirmeye başlar - ve bu rezervler şişman olacaktır.

    Bir diyet için, dostça toplantılar, tatiller ve aile toplantıları bazen gerçek bir işkenceye dönüşür, çünkü çeşitli yemeklerin ve içeceklerin gözlerinin tükenmesiyle sınırlamalara dayanmak çok zordur. Yemek yeme sorununu hala çözebilirseniz, örneğin sebze salatası gibi daha az kalorili bir şey seçmek, alkolle ne yapmalı? Genel olarak kullanımından vazgeç, ya da hala bir veya iki bardak? Damiko ne tür bir alkolün daha az kalorili olduğunu ve bunların diyetle tam olarak nasıl kullanılabileceğini söyleyecektir.

    Alkol ve kilo kaybının uyumlu olup olmadığı konusunda iki görüş vardır. Birinin savunucuları, alkolün fazla kilo atma sürecini yavaşlattığını, iştahı bozduğunu ve tüm vücudu olumsuz yönde etkilediğine inanıyor. Başka bir iddiaya uymayanlar, küçük miktarlarda doğru alkol seçiminin sadece kilo verenlere zarar vermekle kalmayıp, aynı zamanda sert bir diyetten kaynaklanan stres ve depresyondan kurtulmalarına yardımcı olduğunu iddia eder. Kim haklı?
  • Aslında, az miktarda kalori içeren içecekleri tercih ederek, seçici ve biraz da alkol kullanmaya çağıranların daha nesnel bir görüşü. Diyete giren bir insan vücudunun stresini yaşadığı için diyetini önemli ölçüde sınırlar, kişi daha ince, endişeli, endişeli, depresif olur. Bildiğiniz gibi, küçük miktarlarda alkol, sinirleri yatıştırır ve bir kişinin rahatlamasını sağlar.
 
Geri
Top