Mayıs ayının 2. Haftasının Pazar gününde kutlanan anneler günü tüm annelerimize kutlu olsun.
Anna JARVİS tarafından başlatılan bugün ülkemizde 1955 yılından beri kutlanmaktadır. İlk olarak 1908 yılında kutlanmıştır ve 1914 yılında Amerika’nın tüm eyaletlerine yayılmıştır.
1905 yılında annesini kaybeden JARVİS ailesinin eksikliğini ve onlara gerektiği değeri vermediğinin pişmanlığını yaşayarak annesinin ölüm yıl dönümü olan Mayıs ayının 2. Haftasında annesini anmak için çevresinde ki yakın dostlarını çağıran JARVİS annesini anmak için bir etkinlik düzenler. 1914 yılında dönemin başkanı olan Wilson tarafından ise bugün “Anneler Günü” olarak resmiyet kazanır.
Aslında bizleri doğuran ve 9 ay karınlarında taşıyan, bizler hasta olunca başımızda bekleyen, bizim mutluluğumuzu isteyen annelerimizi bir gün hatırlamamalıyız. Annelerimize hediyeler veya çiçekler vermek yerine sevgimizi vermek daha mantıklıdır. Zaman henüz geçmeden annelerimize sarılıp, öpmeliyiz, yarın bunu yapmak istersek eğer zaman çoktan geçmiş olabilir.
Dünyanın En Güzel Annesine.
Dokuz ay taşıdın beni karnında,
Hasta oldum bekledin başımda.
Düştüm, dizimi kanattım,
İçin sızladı ben ağlayınca.
Ödenmez hakkın hiçbir zaman ana,
Zaman geçmeden sarılayım sana.
Yarın geç olurda sarılamazsam,
Özlemin tüter burnumda ana.
Sen çırpındın yıllarca,
Büyüttün beni getirdin bu yaşıma.
Ver öpeyim elini ana,
Ödenmez hakkın yıllarca.
TÜM ANNELERİMİZİN ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN.
Gökhan S.