Hafif ve eşsiz bir tatlı, armut köpüğü! Meyve ferahlığının verdiği lezzete ulaşmak için bu tarifi
mutlaka deneyin.
3-4 yemek kaşığı toz şeker
1 limon kabuğu rendesi ve suyu
2 su bardağı süt
½ su bardağı un
unu bu karışıma ekleyin ve karıştırmaya devam ederek sütü ilave edin. Limon kabuklarını
da içine attıktan sonra, birkaç dakika kısık ateşte karıştırarak kaynatın. Kaynayan kremayı
ocaktan alın ve soğuması için beklerken arada bir karıştırın ki yoğunluğu artmasın. Bu
sırada iyice yıkadığınız armutları soyun ve arzu ettiğiniz incelikte doğrayın. Daha sonra bu
armutları limon suyu ile yumuşayıncaya kadar iyice pişirin. Pişirdiğiniz armutları çırpıcı ile
püre kıvamına getirin ve soğumuş olan krema ile karıştırın. Minik tatlı kaplarına koyduğunuz
tatlınız artık hazır. Servis için portakal kabukları ile süslemeyi de ihmal etmeyin.
mutlaka deneyin.
Malzemeler
3 yumurta sarısı3-4 yemek kaşığı toz şeker
1 limon kabuğu rendesi ve suyu
2 su bardağı süt
½ su bardağı un
Hazırlanışı
Yumurta sarılarını ve toz şekeri çırpıcı yardımıyla köpürene kadar çırpın. Elemiş olduğunuzunu bu karışıma ekleyin ve karıştırmaya devam ederek sütü ilave edin. Limon kabuklarını
da içine attıktan sonra, birkaç dakika kısık ateşte karıştırarak kaynatın. Kaynayan kremayı
ocaktan alın ve soğuması için beklerken arada bir karıştırın ki yoğunluğu artmasın. Bu
sırada iyice yıkadığınız armutları soyun ve arzu ettiğiniz incelikte doğrayın. Daha sonra bu
armutları limon suyu ile yumuşayıncaya kadar iyice pişirin. Pişirdiğiniz armutları çırpıcı ile
püre kıvamına getirin ve soğumuş olan krema ile karıştırın. Minik tatlı kaplarına koyduğunuz
tatlınız artık hazır. Servis için portakal kabukları ile süslemeyi de ihmal etmeyin.