Birbirinden Güzel Pratik KekTarifleri

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
En lezzetli ve kolay kek tarifleri


Çay saatlerinde veya misafirlerinize ikram edebileceğiniz en lezzetli ve pratik kek tariflerini sizler için araştırdık. İşte her zaman yapmak isteyeceğiniz en lezzetli ve kolay kek tarifleri...

Tatlı krizlerinizi bastırmak ve beş çayında misafirlerinize hızlıca güzel bir kek hazırlamak istiyorsanız bu tarifler tam size göre...
İşte en pratik ve kolay kek tarifleri...
LİMONLU KEK TARİFİ

MALZEMELER

4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
2 yemek kaşığı limon suyu
3 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
YAPILIŞI

Yumurta ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Daha sonra süt, yağ ve limon suyunu sırasıyla içine ekleyerek 2 dakika kadar çırpın.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek içerisine ekleyin ve karıştırın.
Kek kalıbını yağlayın ve karışımı eşit miktarda gelecek şekilde dökün.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 40 dakika kadar keki pişirin.
Fırından çıkardığınız keki soğuduktan sonra kalıptan çıkararak servis edebilrisiniz.
FİNCANDA PRATİK KEK TARİFİ

MALZEMELER

1 adet muz
1/4 bardak fındık ezmesi
3 yemek kaşığı kakao
2 çay kaşığı şeker
YAPILIŞI
Muzu çatalla ezin ve fındık ezmesi ekleyerek karıştırın.
Daha sonra şeker ve kakaoyu ekleyerek iyice çırpın.
Karışımın üzerine çikolata sosunu da ekleyerek mikrodalgada 1 dakika kadar pişirin.
KAKAOLU KEK TARİFİ[/URL]

70135
MALZEMELER
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1/2 çay bardağı maden suyu
3 su bardağı un
1/2 çay kaşığı kako
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
YAPILIŞI
Yumurtayı ve şekeri köpük köpük olana kadar mikserle çırpın. Daha sonra sıvı yağı, sütü ve sodayı ekleyerek, çırpmaya devam edin.

Arından toz olan malzemeleri eleyerek karışımın içerisine ekleyin.
Pürüzsüz kıvam alana kadar çırptığınız keki, yağladığınız kek kalıbının içerisine dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35 dakika kadar pişirin.
Üzerine pamuk şeker serperek servis edebilirsiniz.
 
En iyi ıslak kek tarifi



MALZEMELER
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
Sosu için;
3/4 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı sıvı yağ
70137
YAPILIŞI
Kekin eşit sıcaklıkta pişmesi için fırını önceden 180 dereceye ayarlayın.
20-23 cm'lik bir fırın tepsini yağlayın.
Daha sonra yumurta ve şekeri bir kabın içerisinde karıştırın. İçerisine süt ve sıvı yağı da ekleyerek karıştırma devam edin.
Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek karışımın içerisine ekleyerek mikser yardımıyla hızlıca karıştırın.
Karışımı yağladığınız fırın tepsisinin içerisine koyarak 40 dakika kadar pişirin. Fırında pişen kekin pişmesine 10 dakika kala sosu hazırlayıp üzerine dökebilirsiniz.
 
Kakaolu kek tarifi

72233
Çay saatlerinde kolay ve lezzetli bir kek yemek ister misiniz? İşte sizlere en çok sevilen ve tercih edilen kakaolu kremalı kek tarifi...
Kolay olması ve kakaolu tadıyla çok sevilmesi sebebiyle sık sık tercih edilen kakaolu keki kremalı olarak denemek ister misiniz?
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Kreması için:
3 su bardağı süt
2 buçuk yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
2 kaşık tereyağı
2 tablet sütlü çikolata

Yapılışı:
Şeker ve yumurtaları bir kabın içinde köpürene kadar çırpın.
Daha sonra diğer malzemeleri karışıma ekleyin ve tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın.
Fırın tepsisini yağlayın ve kalıba dökün.
120 derecede 30 dakika pişirin.

Kremasını hazırlamak için, kuru malzemeleri bir tencereye alın ve ocağın altını yakın.
Daha sonra içine süt koyun ve hızlıca karıştırın.
Hafif kıvam almaya başlayınca içine şekeri ve vanilyayı koyun.
Krema kaynayıp kıvam alınca içine tereyağı ve çikolataları ekleyip karıştırın.
Kremayı pişen kekin üzerine akıtın.
Eğer kalıpta değilde düz bir tepside yaptıysanız keki keserek kremayı içine de sürebilirsiniz.
Afiyet olsun...
 
Ağlayan pasta tarifi

aglayan_pasta_tarifi_1536569922_5773.webp
Çikolata sevenler bu tarife bayılacak. İçi yumuşacık, üzeri akışkan ve bol çikolata tadı ile enfes ağlayan pasta tarifi...
Pratik ve sunumu güzel olan bir tatlı arayanlar bu tarife bayılacak. Evde hazırlayabileceğiniz çikolatalı ağlayan pastanın yapımı da oldukça basit.
İşte çikolatalı ağlayan pasta tarifi...
MALZEMELER:
2 su bardağı un
4 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı süt
1/2 su bardağı portakal suyu
3 kahve fincanı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 kahve fincanı sıvı yağ
Tepsiyi yağlamak için;
1 tatlı kaşığı tereyağı
Keki ıslatmak için;
2 su bardağı süt
Kreması için;
1 paket kremşanti
2 su bardağı soğuk süt
Çikolata sosu için;
300 gram bitter çikolata
200 gram krema
YAPILIŞI:
Öncelikle pastanın kekini hazırlayarak başlayın. Bir karıştırma kabının içerisinde yumurta ve toz şekeri beyaz hale gelinceye kadar çırpın. İçerisine yağı ve sütü de ekleyerek çırpmaya devam edin. Unu, kabartma tozunu ve kakao tozunu eleyerek yavaş yavaş homojen kıvama gelene kadar karıştırın.
Isıya dayanıklı dikdörtgen bir fırın kabını yağladıktan sonra karışımı içerisine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derce fırında 25 dakika pişirin.
Pastanın keki pişerken kremasını hazırlayın ve buz dolabına soğuması için bırakın.
Üzerine gelecek çikolata sosu için; bitter çikolatayı kare kare kesin kısık ateşte kremi ile birlikte kaynatın.
Kek piştikten sonra, üzerine sütü çekene kadar dökün. Sütünü çeken kekin üzerine spatula yardımıyla krem şantiyi sürün.
Son olarak hazırladığınız çikolata sosunu eşit miktarda gelecek şekilde dökün.
Dilimleyerek servis edebilir, isteğe göre de antep fıstığı tozu ya da hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun...
 
72232
KREM PEYNİRLİ KEK
Malzemeler:


Yarım paket tereyağı
2 su bardağı un
Bir paket kabartma tozu
Bir bardak şeker
Bir paket krem peyniri
6 adet yumurta
Bir yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
2 çorba kaşığı limon suyu
Üzeri için:
Bir paket krema
Bir tablet beyaz çikolata
Yapılışı:
Tereyağını eritin. Daha sonra şeker ve yumurtaları iyice köpürene kadar çırpın. Un hariç diğer malzemeleri içine atın ancak bu kez tahta bir kaşıkla karıştırın. Son olarak unu koyun. Kek kalıbını yağlayın ve kek hamurunu kek kalıbının içine boşatın. 120 derecede kabarana kadar pişirin. Bir sos tenceresinin içinde krema ve çikolatayı eritin. Fırından çıkan kekin üzerine çikolatalı sosu dökün. Dilerseniz renkli şekerler keki süsleyebilirsiniz.

İÇİ YEŞİL KEK
Malzemeler:

3 bardak un
Bir su bardağı antep fıstığı tozu
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
4 adet yumurta
Bir bardak şeker
Bir bardak pudra şekeri
Bir paket kabartma tozu
Yapılışı:
İlk tarifte olduğu gibi yumurta ve şekerleri köpürene kadar çırpın. Daha sonra diğer malzemeleri ekleyerek tahta kaşıkla karıştırın. Kek kalıbını yağlayın ve kek hamurunu kalıba dökün. Keki, 180 derecede üzeri pişene ve kabaran kadar pişirin.

BADEMLİ VE HAŞHAŞ TOHUMLU KEK
Malzemeler:

2 bardak un
Bir paket kabartma tozu
Bir bardak sıvıyağ
Bir bardak şeker
3 adet yumurta
Bir su bardağı rondodan geçirilmiş badem
4 yemek kaşığı haşhaş tohumu
Bir bardak süt
Yapılışı:
Şeker ve yumurtaları kabarttıktan sonra diğer malzemelerin ekleyerek bir kaşık yardımıyla malzemelerin tamamen özdeşleşmesini sağlayın. Oluşan kek hamurunu kalıbın içine dökerek 180 derecede içinin piştiğinden emin olana kadar pişirin. Dilerseniz üzerine soğuk krema gezdirerek servis edebilirsiniz
 
Gelin Pastası
gelin_pastasi_tarifi_1537777562_9957.webp
Son zamanların en çok aranılan tariflerinden biri olan gelin pastası, yumuşacık ve enfes bir lezzete sahip.
İsmini bembeyaz oluşundan alan gelin pastası, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Harika bir şekilde kabaran bu tarif, sütlü olmasıyla da oldukça hafif. İşte son zamanların en çok yapılan ve en çok aranan tariflerinden biri olan gelin pastasının adım adım yapılışı...
MALZEMELER
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Islatmak için;
2,5 su bardağı soğuk süt
Muhallebisi için;
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2,5 yemek kaşığı nişasta
1 paket krem şanti
Üzeri için;
3-4 yemek kaşığı kaşığı hindistan cevizi
50 gram fındık içi
YAPILIŞI

Tarife önce keki hazırlayarak başlayın. Bir kabın içerisinde şeker ve yumurtaları köpürene kadar çırpın. Daha sonra içerisine un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin. Mikser yardımıyla 4-5 dakika çırpın.
Keki ısıya dayanıklı kare bir kabın içerisini yağlayarak dökün. Ardından 170 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin.
Kek piştikten sonra mutlaka soğuması için bir kenara alın. Kek tamamen soğuduktan sonra sütü üzerine dökün ve çekmesi için 20 dakika kadar bekletin.
Kek hazır hale geldikten sonra muhallebiyi hazırlayabilirsiniz. Süt, şeker, un ve nişastayı tencereye alın, çırpma teliyle hızlıca karıştırın.
Ocağın altını açın ve kaynaya kadar karıştırın. Kıvam alan muhallebinin altını kapatın.
Muhallebi ılık hale getirdikten sonra içerisine toz halde olan krem şantiyi ekleyin.
Mikserle 4 dakika çırptıktan sonra kekin üzerine güzelce yayın.
Üzerine streç film geçirdikten sonra buzdolabında bir gece boyunca bekletin.
Hazır hale gelen tatlının üzerine bolca hindistan ceviziyle kaplayın. Dilimleyin ve kırık fındıkla süsleyerek servis edin.
 
Çaylı kek tarifi


Severek tükettiğiniz çay ile lezzetli bir kek hazırlamaya ne dersiniz? İşte çaylı kek tarifi...
Herkesin severek yiyeceği hem de pratik kek tarifi yapmak istiyorsanız demlenmiş çayla muhteşem bir kek yapabilirsiniz.
İŞTE TARİFİ...
MALZEMELER

3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı demlenmiş siyah çay
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
70536
YAPILIŞI
Şekerle yumurtayı bir kabın içerisinde köpük köpük olana kadar çırpın. Ardından tüm malzemeleri yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Karışımdan 1 su bardağı kadar kenara ayırın.
180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin. Pişen keki biraz dinlendirdikten sonra üzerine ayırdığınız karışımı dökün ve dilimleyin.
5 dakika sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
 
Kladdkaka keki nasıl yapılır?


İsveç mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olan Kladdkaka kekini evinizde denemek için bu tarifi uygulayabilirsiniz. İşte Kladdkaka keki tarifi...
Farklı kek tarifleri arıyorsanız İsveç'ten gelen içi ıslak çikolata dolu Kladdkaka keki tam size göre...
İŞTE KLADDKAKA TARİFİ...
MALZEMELER

2 adet yumurta
1 su bardağı dolusu toz şeker
1,5 su bardağı un
3 silme tuz
3 çorba kaşığı kakao
100 gr. eritilip soğutulmuş margarin veya tereyağ
2 adet vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Süslemeye pudra şekeri
70553
YAPILIŞI
Yumurta ve şekeri tamamen köpürene kadar çırpalım. Bu karışım içine yağı koyalım ve karıştırmaya devam edelim.
Diğer malzemeleri süzgeçten geçirerek bir kabın içinde karıştıralım. Daha sonra tüm malzemeleri bir araya getirerek çırpalım.
Yağlı tepsinin içine kek hamurunu yayalım. 180 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirelim.
Kek piştikten sonra üzerine pudra şekeri koyarak servis edelim.
 
Geri
Top