• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Bugün de Kuşkonmaz pişirelim

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE

Kuşkonmazı pişirmenin inceliklerine geçmeden önce onu nasıl ayıklayacağınızdan bahsetmek isteriz.​


  • Kuşkonmazı elinize aldığınızda üzerinde dikenli küçük yapraklar olduğunu fark edeceksiniz. İlk olarak onlardan kurtulmamız gerekiyor.
  • Bunun için ince uçlu bir bıçak kullanabilir ve bu dikenli sapından ayırabilirsiniz.
  • Kuşkonmazın daha kalın olan sapı daha ince olan gövdesiyle eş zamanlı pişmeyeceğinden sapını da biraz tıraşlamamız gerekiyor.​

  • Bu yüzden kalın kökünü salatalık soyucusu gibi aletlerle inceltin ve orta kısımla aynı kalınlığa ulaşmasına çalışın.
  • Ayrıca sapını da taze kısmı görünecek kadar kesmenizde fayda var.
  • Kuşkonmaz nasıl pişirilir​

Kuşkonmazı haşlayarak ya da buharda, ızgarada, mangalda ya da tavada pişirerek yiyebileceğiniz gibi çiğ olarak da tüketebilirsiniz.​

  • Eğer kuşkonmazı haşlayarak tüketecekseniz tencereye dik olarak koymalısınız. Çünkü sapı ile uçlarının pişme süresi aynı olmayacaktır. Hatta bir kavanoz içinde bile tencereye yerleştirebilirsiniz.
  • Kuşkonmazı bol tuzlu ve iyice kaynamış olan suya koyun ve 2-3 dakikadan fazla haşlanmalarına izin vermeyin.
  • Ardından sudan çıkardığınız haşlanmış kuşkonmazları şoklama yöntemini kullanarak renklerini ve besin değerlerini korumasını sağlayın. Diğer bir deyişle haşlanmış kuşkonmazları 2 dakika kadar soğuk ve buzlu suda bekletin. Artık yemeklerinizin yanında garnitür olarak haşlanmış kuşkonmazları servis edebilirsiniz.
  • Fırında pişirmeyi tercih edecekseniz fırın kabına pişirme kağıdı serebilir, kuşkonmazları ekledikten sonra üzerine eriyen peynirlerden ve zeytinyağı ekleyip fırına verebilirsiniz.
  • Dilerseniz kuşkonmazı, ıspanak gibi diğer yeşilliklerde olduğu gibi tavada kavurabilir, üzerine yumurta kırarak da tüketebilirsiniz.​

  • Çiğ olarak salatalarınızda da kullanabilirsiniz. Kısacası kuşkonmazı kullanacabileceğiniz birçok seçenek var ve onun her hali çok nefis.
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Kuşkonmazı hep duydum ama hiç yemedim. Şöyle bir şeymiş. :)

kuskonmaz.jpg
 
Top