Malzemeler;
- 1 bayat ekmek
- 100 gr tereyağ
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket krema
- Süslemek için meyv
Yapılışı ;
Bayat ekmeklerimizi rondoda çok ince hale gelene kadar çekiyoruz. Tereyağını tencereye alıp eritmek için ocağa alıyoruz. Eriyen tereyağına çektiğimiz ekmeği, şekeri ve tarçını ilave edip kavurmaya başlıyoruz. Ekmeklerin rengi dönene kadar kavuruyoruz. Diğer tarafta süt kremasını mikserle iyice kabarana kadar çırpıyoruz. Dilerseniz kremaya çok az pudra şekeri ilave edebilirsiniz. Bu tamamen arzunuza kalmış bir durum. Kavurduğumuz ekmeklerin yarısını cuplarımızın dibine paylaştırıyoruz. Üzerine çırpılmış kremayı döküyoruz ve üzerine arzuya göre mevsimlik meyvelerden ekliyoruz. Meyvelerin üzerine kalan kavrulmuş ekmeklerimizi koyup meyvelerle süslüyoruz.
Soğutarak servis yapıyoruz...Afiyet Olsun...