Bildiğiniz üzre pastacılık öğrencisiyim. Bugün de uygulamalı sınavımız vardı. Şansımız yaver gitmedi hiçbir hata kabul etmeyen ben gittim yanlış yaptım tatlıyı Şerbete konulacak olan şekeri hamuruna koydum... Sonrası böyle oldu. Notumuzu bilmiyoruz daha,ama çokta berbat olduğunu zannetmem
Dedim fotoğraf çekeyim foruma koyarım... Saygılarımla
Bu arkadaşımın sunum tabağı
~
Bu benimki,son dakika hazırlanmış bir sunum eh işte idare etsin artık
Yanındaki şantidir.
Savaron (Savaren) tatlısı
Gereçler
2.5 su bardağı Ģeker
1.5 su bardağı özlü un
1.5 yumurta kadar (75 g)margarin
1 ceviz kadar yaş maya
½ yemek kaşığı kuru maya
2 adet taze yumurta
1.5 çay kaĢığı pudra şekeri
1 çorba kaĢığı likör (nane hariç)
¼ bardak süt veya su
2 çay kaşığı limon suyu
1 fiske tuz
İşlem basamakları
Özel Şam baba kalıpları ya da tartölet kalıpları katı yağla yağlanarak unlanır.
Bir kabın içerisinde unun ortası havuz şeklinde açılır.
Maya ılık süt içerisinde yumuşatılarak ürenin üzeri un yığınıyla kaplanır.
Unda yer yer çatlamalar görülünce yumurta ve biraz daha süt /su ilavesiyle
yoğrularak ezilmiş yoğurttan daha kıvamlı bir hamur yapılır ve 5 dakika kadar
elle çırpılarak özleştirilir.
Daha sonra iki ceviz büyüklüğündeki yağ eritilerek ılık olarak hamura eklenir,
pudra Şekeri ve tuz eklenerek tekrar yoğrulur.
Kapak örtülerek mayalanmaya bırakılır.
Hamur kendisinin bir katı kadar kabardıktan sonra kalıpların ¾ kısmı doldurulur.
Tepsiye dizilerek tekrar mayalamaya bırakılır.
180º C’ de ısıtılmış fırında 20 dakika piĢirilerek fırından alınır ve kalıplardan
çıkartılır.
Şeker, 5 su bardağı su ve limon suyuyla geniş bir tencerede kaynatılarak likör ve
bir miktar da limon kabuğu rendesi katılır.
Buharlaştırmadan içine tatlı hamurları koyularak kapağı örtülür.
Orta hararetli ısıda kaynatılarak birkaç dakika sonra kevgirle alt üst edilir.
Yarım veya bir katı büyüdükten sonra ters yüz edilerek tepsiye alınır.
Megep'ten alıntıdır.