• ÇTL sistemimiz sıfırlandı ve olumlu değişiklikler yapıldı. Detaylar için: TIKLA

Bugün Tatlı Yaptık :) Bakın Bakalım Beğenecek Misiniz...

Papatya

V.I.P
V.I.P


Bildiğiniz üzre pastacılık öğrencisiyim. Bugün de uygulamalı sınavımız vardı. Şansımız yaver gitmedi hiçbir hata kabul etmeyen ben gittim yanlış yaptım tatlıyı :) Şerbete konulacak olan şekeri hamuruna koydum... Sonrası böyle oldu. Notumuzu bilmiyoruz daha,ama çokta berbat olduğunu zannetmem :)
Dedim fotoğraf çekeyim foruma koyarım... Saygılarımla :)


Bu arkadaşımın sunum tabağı


QaPkqTu.webp

~

Bu benimki,son dakika hazırlanmış bir sunum eh işte idare etsin artık
:D
Yanındaki şantidir.



Savaron (Savaren) tatlısı

Gereçler


 2.5 su bardağı Ģeker
 1.5 su bardağı özlü un
 1.5 yumurta kadar (75 g)margarin
 1 ceviz kadar yaş maya
 ½ yemek kaşığı kuru maya
 2 adet taze yumurta
 1.5 çay kaĢığı pudra şekeri
 1 çorba kaĢığı likör (nane hariç)
 ¼ bardak süt veya su
 2 çay kaşığı limon suyu
 1 fiske tuz

İşlem basamakları

 Özel Şam baba kalıpları ya da tartölet kalıpları katı yağla yağlanarak unlanır.
 Bir kabın içerisinde unun ortası havuz şeklinde açılır.
 Maya ılık süt içerisinde yumuşatılarak ürenin üzeri un yığınıyla kaplanır.
 Unda yer yer çatlamalar görülünce yumurta ve biraz daha süt /su ilavesiyle
yoğrularak ezilmiş yoğurttan daha kıvamlı bir hamur yapılır ve 5 dakika kadar
elle çırpılarak özleştirilir.
 Daha sonra iki ceviz büyüklüğündeki yağ eritilerek ılık olarak hamura eklenir,
pudra Şekeri ve tuz eklenerek tekrar yoğrulur.
 Kapak örtülerek mayalanmaya bırakılır.
 Hamur kendisinin bir katı kadar kabardıktan sonra kalıpların ¾ kısmı doldurulur.
 Tepsiye dizilerek tekrar mayalamaya bırakılır.
 180º C’ de ısıtılmış fırında 20 dakika piĢirilerek fırından alınır ve kalıplardan
çıkartılır.
 Şeker, 5 su bardağı su ve limon suyuyla geniş bir tencerede kaynatılarak likör ve
bir miktar da limon kabuğu rendesi katılır.
 Buharlaştırmadan içine tatlı hamurları koyularak kapağı örtülür.
 Orta hararetli ısıda kaynatılarak birkaç dakika sonra kevgirle alt üst edilir.
 Yarım veya bir katı büyüdükten sonra ters yüz edilerek tepsiye alınır.

Megep'ten alıntıdır.




 
Hocalar kendileri yemek için yedirmemişlerdir size :) Valla süper görünüyolar ellerine sağlık :)
 
Geri
Top