• ÇTL sistemimiz sıfırlandı ve olumlu değişiklikler yapıldı. Detaylar için: TIKLA

Bulgar Yemekleri - Dünya Mutfağı

  • Konuyu açan Konuyu açan ZeyNoO
  • Açılış tarihi Açılış tarihi
BULGAR USULÜ OMLET

Malzemeler:
  • 2 adet yumurta,
  • 20 gr bitkisel yağ,
  • 60 gr sivri biber,
  • 25 gr beyaz peynir,
  • 2 gr tuz,
  • 3 gr maydanoz

Hazırlanışı:
Yumurtayı tabağa koyun, iyice karıştırın, kızartılmış ve küçük doğranmış biberi ve rendelenmiş peyniri ilave edin. Karışımı tavaya boşaltıp yağda kızartın. Hazır omleti ikiye katlayıp tabağa yerleştirin, maydanozları üzerine serpin.
 
BULGAR USULÜ KÖFTE

Malzemeler:
  • 100 gr koyun eti,
  • 30 gr patates,
  • 20 gr sivri biber,
  • 5 gr maydanoz,
  • 10 gr un,
  • 20 gr havuç,
  • 30 gr yeşil bezelye,
  • 15 gr domates,
  • 2 gr tuz,
  • 0,02 gr karabiber,
  • 1/5 yumurta,
  • 10 gr yağ,
  • 165 gr patates,
  • 25 gr marul

Hazırlanışı:
Koyun etini kıyma için kıyın, kıyılmış patates, ufak doğranmış biber, kabuğu temizlenmiş ve kıyılmış domates, maydanoz ilave edin. Üzerine tuz, karabiber, yumurta ilave edin. Hepsini iyice karıştırın. Köfteler hazırlayıp önce una, daha sonra yumurtaya bulayın ve kızartın. Köftelerin yanında haşlanmış patates, havuç, bezelye ve marul servis yapabilirsiniz.
 
BULGAR SALATASI

Malzemeler:
  • Tatlı sivri biber,
  • domates,
  • salatalık,
  • soğan,
  • soğuk su,
  • maydanoz,
  • dereotu,
  • tuz,
  • sirke,
  • zeytinyağı

Hazırlanışı:
Biber, domates, salatalık ve soğanı ince dilimlere ayırın. (acısının çıkması için soğanı tuzlayıp soğuk suyla karıştırın. Sonra suyu süzün) bütün sebzeleri karıştırın. Doğranmış maydanoz ve dereotu ekleyin. Tuzlayın. Sirke ve zeytinyağı ilave edin.
 
BULGAR KEBABI

Malzemeler:
  • 220 gr koyun eti,
  • 40 gr domates,
  • 12 gr kırmızı sivri biber,
  • 20 gr soğan,
  • 5 gr yağ,
  • 15 gr tereyağı,
  • 4 gr un,
  • yarım adet yumurta,
  • 22 gr tuz,
  • 1 gr baharat

Hazırlanışı:
Kuşbaşı doğranmış etleri aralarına kırmızı biber koyarak şişlere geçirin. Yağda kızartın. Aynı yağda doğranmış soğan ve domatesleri de kızartın. Domatesleri suyunu bırakır bırakmaz unu ilave edin ve üzerine et suyu veya su dökün. Hazırlanan sosa etleri şişlerden çıkarıp ilave edin ve fırına sürün. Hazır olmasına yakın çırpılmış yumurta, baharat ekleyerek fırında pişirmeye devam edin.
 
Azda olsa baharat var,yemekleri tariflerine bakarak bizim yemeklere benziyor.Nede olsa Osmanlı etkisi.Emeğine sağlık Zeyno.
 
PATLICAN SOSLU BULGAR KÖFTESİ

Köfteler için malzemeler:
  • 150 gr sığır kıyması
  • 150 gr tavuk kıyması
  • Bir avuç kıyılmış maydanoz
  • Bir avuç kıyılmış dereotu
  • 5 diş kıyılmış sarımsak
  • 1 küçük kıyılmış soğan
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • karabiber
  • Un (İsteğe bağlı)


Sos için malzemeler:
  • 2 büyük patlıcan
  • 2 küçük dolmalık kabak
  • 1 fincan tavuk suyu
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 4 diş kıyılmış sarımsak
  • Tuz
  • karabiber


Hazırlanışı:
  1. Unun dışında bütün köfte malzemelerini bir arada karıştır ve buzdolabında koy.
  2. Patlıcanların bir kaç yerini delerek çok sıcak bir fırında közle, soğumaya bırak. Bu arada, dolmalık kabağı soy, ortadan dörde kes.
  3. Patlıcanı soy, ve dolmalık kabakla beraber püre yap.
  4. Sarımsağı büyük bir kapta yağda kızart. Patlıcan karışımını ekle, ve karıştır, tuzlu ekle, biber koy, ve beş dakika boyunca bir arada pişir. Ocaktan al kenarda dursun.
  5. Bu arada, köfteden küçük toplar yap, ve biraz una bula. isterseniz unsuz da olabilir.
  6. Köfteleri sosa kat ve beraberce 20 dakika daha pişir. Kıyılmış yeşil soğanla birlikte sıcak veya ılık olarak servis et.

 
Geri
Top