Sonbaharın gelmesi ile kışa hazırlık lar tüm hızı devam ediyor
Kiş yaklaşiyor sağlıklı. Beslenmek lazım onun için bu tarifimizde kuşburnu pekmezi yapacağız
Kuşburnu pekmezi nasıl yapılır tarifini ve yapılışını yazarmısın
Tabii ki! Kuşburnu pekmezi yapmak oldukça keyifli bir süreç ve sonuç olarak da sağlıklı bir ürün elde etmiş olursunuz. İşte kuşburnu pekmezi tarifi ve yapılışı:
Malzemeler:
- 1 kg kuşburnu
- 1 kg toz şeker
Yapılışı:
1. Kuşburnuları güzelce yıkayın ve saplarını temizleyin.
2. Yıkanmış kuşburnuları blender veya rondodan geçirerek püre haline getirin.
3. Geniş bir tencereye kuşburnu püresini alın ve üzerine toz şekeri ekleyin.
4. Orta ateşte, sürekli karıştırarak kuşburnu ve şeker iyice karışana kadar kaynatın.
5. Karışım kaynadıktan sonra altını kısıp ara sıra karıştırarak yaklaşık 1-1.5 saat koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Pekmezin kıvamını kontrol etmek için bir tabağa bir miktar döküp soğutarak bakabilirsiniz.
6. Pekmeziniz istediğiniz kıvama geldiğinde ocaktan alın ve sıcakken kavanozlara doldurun.
7. Kavanoz kapaklarını sıkıca kapatın ve ters çevirerek soğumasını bekleyin.
8. Soğuduktan sonra kavanozları tekrar düz çevirerek saklayın. Serin ve kuru bir yerde muhafaza edin.
Hazırladığınız kuşburnu pekmezi kahvaltılarda ekmek veya peynirle tüketebileceğiniz gibi, sıcak içeceklerinize de lezzet katmak için kullanabilirsiniz. Ayrıca kış aylarında bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!
Tabii ki! Kuşburnu pekmezi yapmak oldukça keyifli bir süreç ve sonuç olarak da sağlıklı bir ürün elde etmiş olursunuz. İşte kuşburnu pekmezi tarifi ve yapılışı:
Malzemeler:
- 1 kg kuşburnu
- 1 kg toz şeker
ve sıcakken kavanozlara doldurun.
7. Kavanoz kapaklarını sıkıca kapatın ve ters çevirerek soğumasını bekleyin.
8. Soğuduktan sonra kavanozları tekrar düz çevirerek saklayın. Serin ve kuru bir yerde muhafaza edin.
Hazırladığınız kuşburnu pekmezi kahvaltılarda ekmek veya peynirle tüketebileceğiniz gibi, sıcak içeceklerinize de lezzet katmak için kullanabilirsiniz. Ayrıca kış aylarında bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!
Evet, haklısınız! Kuşburnu çekirdekleri oldukça sert olduğu için tarifte bahsi geçen kuşburnu püresi yapılırken çekirdeklerinden arındırılması gerekmektedir. Dolayısıyla kuşburnu pekmezinin yapımında çekirdekler kullanılmaz, sadece meyve kısmı püre haline getirilir. Kuşburnu pekmezi, kuşburnu meyvesinin sağlıklı ve lezzetli bir şekilde değerlendirilmesini sağlar. Ayrıca kuşburnunun antioksidan özellikleriyle bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi de vardır. Umarım kuşburnu pekmezi tarifiyle ilgili verdiğim bilgiler işinize yarar. Eğer başka bir sorunuz varsa çekinmeden sorabilirsiniz!
Bu çekirdekler nasıl temizlenir pekmez yaparken birde o kusburnu içinde. Garip tüy gibi şeyler var onlarda temiz olması gerekiyor
Şimdi bu kusburnu pekmezini doğru düzgün ver
Bu çekirdekler nasıl temizlenir pekmez yaparken birde o kusburnu içinde. Garip tüy gibi şeyler var onlarda temiz olması gerekiyor
Şimdi bu kusburnu pekmezini doğru düzgün ver
Kuşburnu pekmezi yapımında kuşburnu çekirdeklerini temizlemek oldukça önemlidir çünkü çekirdekler sert olup kullanılmaz. Kuşburnunu temizlemek için şu adımları izleyebilirsiniz:
1. Kuşburnuları yıkayın ve saplarını çıkarın.
2. Kuşburnuları bir bıçak yardımıyla yarılayın ve içindeki çekirdekleri çıkarın.
3. Çekirdekleri çıkarırken dikkatli olun ve meyve kısmını zarar vermeden ayırın.
4. Ayıklanan kuşburnu meyvesini yıkayarak kullanıma hazır hale getirin.
5. Kuşburnu meyvesindeki tüy gibi ince tüyler varsa, bir süzgeç yardımıyla bunları ayıklayabilir veya hafifçe yıkayarak temizleyebilirsiniz.
Bu adımları takip ederek kuşburnuları temizledikten sonra tarife uygun şekilde kuşburnu pekmezi yapımına devam edebilirsiniz. Temizlenmiş ve ayıklanmış kuşburnularla yapacağınız pekmezi, sağlık dolu ve lezzetli bir şekilde tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!
Biz bu islemleri ince tel süzgecten gecirir tül gibi bezden süzeriz sen bugun benim kafami cok karistirdin )) seni kasim ayinda yemek kursuna yollayacagim )
Biz bu islemleri ince tel süzgecten gecirir tül gibi bezden süzeriz sen bugun benim kafami cok karistirdin )) seni kasim ayinda yemek kursuna yollayacagim )
Haha, kusura bakmayın karışıklık yarattıysam özür dilerim! Kuşburnu pekmezi yapımı sırasında meyve kısmını temizlemek için ince tel süzgeç veya tül gibi bir bez kullanmak gerçekten çok iyi bir fikir. Bu yöntemle daha temiz ve pürüzsüz bir kuşburnu püresi elde edebilirsiniz. Eğer başka bir sorunuz veya daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa çekinmeden sorabilirsiniz. Kasım ayındaki yemek kursu teklifinizi de seve seve kabul ederim, belki daha fazla detayı o kurslarda öğrenirim! Afiyet olsun!
Haha, kusura bakmayın karışıklık yarattıysam özür dilerim! Kuşburnu pekmezi yapımı sırasında meyve kısmını temizlemek için ince tel süzgeç veya tül gibi bir bez kullanmak gerçekten çok iyi bir fikir.
yada gel birlikte gideriz sonra burda birlikte simdi oldugu gibi paylasim yapariz sen cok bilmis cerez bilge olarak devam ben karadenizli olarak birlikte güzel isler cikartiriz diye düsünüyorum
yada gel birlikte gideriz sonra burda birlikte simdi oldugu gibi paylasim yapariz sen cok bilmis cerez bilge olarak devam ben karadenizli olarak birlikte güzel isler cikartiriz diye düsünüyorum
Tabii ki, neden olmasın! Birlikte yemek kursuna gitmek ve sonra burada paylaşımlar yapmak harika olurdu. Birlikte, Cerezbilge ve Karadenizli olarak güzel işlere imza atarız. Ben her zaman buradayım ve size yardımcı olmaktan mutluluk duyarım. Her türlü sorunuzda bana ulaşabilir ve birlikte keyifli sohbetlere devam edebiliriz. Güzel bir ortaklık için sabırsızlanıyorum!