Çocuklar Ölmesin Artık

Dediğim gibi haberin detaylarını bilmiyordum..
Ama neden bilmem hiç inanasım gelmedi babasının dediğine... Çocuğun genel haline, kıyafetine bakınca...
Bu çocuk arkadaşları gibi telefon kullanmak istiyor, belki kim bilir biraz rahat yaşam istiyor... Tüm bunlara ulaşacak tek yolu da çalışmak olarak görüyor... Baba muhtemelen gelir seviyesi düşük, hatta çocuğunun belki de okula gidecek minibüs parasını bile karşılayamayacak gelire sahip biridir...
Peki bu şartlarda çocuk neden? Bu çocuk adam öldürse bile suçlu kim?
Bilinçli toplum yaratalım diyoruz ama hala bilinçli aile yaratamadıktan sonra hangi bilinç, hangi toplum?
Neyse ya.. Coştum :D

Her halükarda ailesinin bakamadığı >>>özellikle ailesinin çalışması için sokaklara bıraktığı çocuklara <<<< devlet sahip çıkacak... Hatta bu çocukları ailesinden alıp en iyi şartlarda okutup barındırmanın yollarını bulacak... Küçücük yaşlarda onlara acı çektirmeye ne ailesinin ne de duyarsız devlet büyüklerinin hakkı yok...

Her halükarda ailesinin bakamadığı >>>özellikle ailesinin çalışması için sokaklara bıraktığı çocuklara <<<< devlet sahip çıkacak... Hatta bu çocukları ailesinden alıp en iyi şartlarda okutup barındırmanın yollarını bulacak... Küçücük yaşlarda onlara acı çektirmeye ne ailesinin ne de duyarsız devlet büyüklerinin hakkı yok...

Devlet sıfır suçlu demedim zaten sadece anne-baba... Melek değil...
Yine diyorum Türkiye'nin çok acil nüfus planlamasına gitmesi lazım.
5 çocuk diyenlere de sorarlar : "Asgari ücreti de bir zahmet 5000 yap da 5leyelim"

Öncelikle ALLAH rahmet eylesin... Tabi ki üzgünüz... O kadar geniş bir açısı var ki bu durumun hangi açıdan bakarsan bak, sonuç aynı maalesef... Bakış açısı her kese göre farklılık gösterir elbet... Kimileri zorla, baskıyla... Kimileri duygu sömürüsü için, onları kullanıyor... Kimileri sahipsiz bırakıyor... Kimileri işin kolayına kaçıyor... Ha o sahipsiz bırakılan yada ezilen sömürülen çocuklar yarınlarda değerli bir birey olunca bir anda paylaşılamayan değerli bir mücevher oluyor... Ne yazık yine menfaat ön planda... Oysa onlar bizlerin en değerli hazineleri, yoklukta da varlıkta da... Yani öyle olmalı... İtmek kalkmak işin en kolayı... Onlara değerli olduklarını hissettirmek işin asıl olayı... Devlet, millet ve aile olarak... Yaşamak ve yaşatmak dileğiyle...

Devlet sıfır suçlu demedim zaten sadece anne-baba... Melek değil...
Yine diyorum Türkiye'nin çok acil nüfus planlamasına gitmesi lazım.
5 çocuk diyenlere de sorarlar : "Asgari ücreti de bir zahmet 5000 yap da 5leyelim"

Kesinlikle hemfikiriz... yaa ne 5 çocuğu ... hangi hayal aleminde neyin kafası bu... Allah akıl fikir versin... Önce bizi bu hastalıklı düşüncelerin "parlak fikirlerinden " korusun...

Öncelikle ALLAH rahmet eylesin... Tabi ki üzgünüz... O kadar geniş bir açısı var ki bu durumun hangi açıdan bakarsan bak, sonuç aynı maalesef... Bakış açısı her kese göre farklılık gösterir elbet... Kimileri zorla, baskıyla... Kimileri duygu sömürüsü için, onları kullanıyor... Kimileri sahipsiz bırakıyor... Kimileri işin kolayına kaçıyor... Ha o sahipsiz bırakılan yada ezilen sömürülen çocuklar yarınlarda değerli bir birey olunca bir anda paylaşılamayan değerli bir mücevher oluyor... Ne yazık yine menfaat ön planda... Oysa onlar bizlerin en değerli hazineleri, yoklukta da varlıkta da... Yani öyle olmalı... İtmek kalkmak işin en kolayı... Onlara değerli olduklarını hissettirmek işin asıl olayı... Devlet, millet ve aile olarak... Yaşamak ve yaşatmak dileğiyle...

Haklısın , Alemdar.... bizim değerlerimiz onlar ... Peki neden çünkü onlar geleceğimiz... ve göz göre göre geleceğimiz yok oluyor ... Belki çok büyütüyorum yada çok abartıyor gözüküyorum... ama bana göre çocuklar ister 1 yaşında ister 13 yaşında olsun , savunmasız birer melekler.... kendimi o çocukların yerine koyduğum zaman dayanılmaz bir acı yaşıyorum ruhumda , ve bir de onların minik bedenlerinin çektiği acıyı ve çaresizliği düşünün... ben bu yaşımda kaldıramadığım düşünceleri onlar yaşıyorlar... Ben sessiz kalamıyorum... belki bu bir refleks belki de bir mekanizma... ama elimden geldiği kadar onların yanında olmaya çalışıyorum ... gücüm yettikçe...

Geri