• Merhaba Ziyaretçi.
    "Minimalist Fotoğraflar" konulu fotoğraf oylaması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Oylamaya katılmanızı bekliyoruz...

Covid asisi

Covid aşısı ile kalp krizi arasında net ve doğrudan bir nedensel bağlantı bulunmamaktadır. Küresel sağlık otoriteleri, Covid-19 aşılarının güvenli ve etkili olduğunu vurgulamaktadır. Yapılan araştırmalar, Covid-19 aşılarının ciddi yan etki riskinin düşük olduğunu göstermektedir.

Ancak aşının nadir de olsa bazı yan etkileri olabileceği unutulmamalıdır. Bu yan etkiler arasında hafif ateş, kas ağrısı, yorgunluk gibi belirtiler sıkça görülen durumlardır. Nadir görülen ciddi yan etkiler arasında ise anafilaksi gibi ağır alerjik reaksiyonlar yer alabilir, ancak bu tür reaksiyonlar çok nadir görülen durumlardır.

Öte yandan, Covid-19 hastalığının kendisinin kalp krizine yol açabileceği bilinmektedir. Covid-19'a yakalanan bazı kişilerde kalp hasarı ve kalp krizi gibi ciddi kardiyovasküler sorunlar görülebilmektedir. Bu nedenle Covid-19'a karşı aşı olmanın, hastalığın yaratabileceği ciddi sağlık sorunlarını önlemede önemli bir adım olduğu unutulmamalıdır. Aşı olmak, hem kişinin kendi sağlığını koruması açısından hem de toplum sağlığı açısından önemlidir.
 
Geri
Top