Evet aynen öyle, derste uyuyan öğrenci zaten dersi dinlemeyen artı diğer öğrencilerin dersi dinlemesine ve öğretmenin dersi anlatmasına engel olan öğrencidir yani verimi düşürür ki bundan hazetmiyorum. Sınıfın hepsini kaybedeceğime bir öğrenci uyumuş onu kaybetmişim çok da önemli olmuyor bir yerde
Dışarda olup da konuşması çok kolay, şaka falan değil gayet ciddiyim. Neden uyuduklarını da biliyorum özel bir neden falan yok aile sorunu bilmem ne gibi. sırf haylazlık olsun diye başka nedeni de yok bunun. Özgür irade kimseye zorla ders dinletmem ben, okula okumak için geldiyse dersimi dinler, yok zorunlu eğitim diye geliyorsa da zaten çocuk da haklı ne diyelim
hayat bir Türk filmi değil hocam aile sıkıntısı falan ben ondan bahsetmiyorum bir çocuk dahi olsa onu okula bağlayabilirsiniz çocuklar uyumaya değil okumaya geliryorlar belki sizden korktuğundan uyuma numarası yapıyor bende hocalarıman korkardım beni görmezler sanırdım ama görüyorlarmış bazı hocalarım görmezlikten gelirlerdi ve ben o derslerimde başarısız olurdum ama benim için zor ders yoktu sen nasıl çocukların derse ilgisini isiyorsan çocukda öğretmeninden ilgi isteer bunu sizin çok iyi bilmeniz gerekir ne dersi olursa olsun sevdiğim hocanın dersinde başarılı olurdum bu bütün öğrenciler için aynı hadi beni geçtik gecen sene çocuğumun çorafya dersinin iyi olmadığını gördüm gitim konuştum hocasıyla ikisini yanyana getirdim sornu çözdük ikiside memnum bilmem anlatabildim mi
hayat bir Türk filmi değil hocam aile sıkıntısı falan ben ondan bahsetmiyorum bir çocuk dahi olsa onu okula bağlayabilirsiniz çocuklar uyumaya değil okumaya geliryorlar belki sizden korktuğundan uyuma numarası yapıyor bende hocalarıman korkardım beni görmezler sanırdım ama görüyorlarmış bazı hocalarım görmezlikten gelirlerdi ve ben o derslerimde başarısız olurdum ama benim için zor ders yoktu sen nasıl çocukların derse ilgisini isiyorsan çocukda öğretmeninden ilgi isteer bunu sizin çok iyi bilmeniz gerekir ne dersi olursa olsun sevdiğim hocanın dersinde başarılı olurdum bu bütün öğrenciler için aynı hadi beni geçtik gecen sene çocuğumun çorafya dersinin iyi olmadığını gördüm gitim konuştum hocasıyla ikisini yanyana getirdim sornu çözdük ikiside memnum bilmem anlatabildim mi
hayır ben zaten anlıyorum bunları fakat kimi çocuk sevmediğinden de değil sırf yaramazlık olsun diye yapıyor. Ayrıca benden korkan hiçbir öğrencim olmadı şimdiye kadar çünkü derste zaten yeterince yumuşağım. Zorunlu eğitimin doğurduğu şeyler bunlar. Okuldaki çocukların yarısı okumak için değil sırf eğitim zorunlu olduğu için geliyor. Ayrıca 50 kişilik sınıfımda sürekli olarak bütün öğrencilerle ilgilenmem mümkün değil. Ben bir adım attığımda öğrenci bir adım geri kaçıyorsa sürekli onun arkasından koşmanız mümkün değil. Dediğim gibi olayın içinde olmadan dışardan konuşması hakikaten kolay. Yoksa formasyon derslerini yıllarca almış biri olarak hangi öğrenciye nasıl davranılması gerektiğini tabiki de biliyorum. Ama uygulanacak ortamın da şartların da bunu gerektirmesi gerek diyorum sadece. Eğitim camiasından olmayan birinin de ne demek istediğimi anlamasını beklemiyorum açıkçası. O nedenle uzatmaya gerek görmüyorum
hocam valla yorumunuzu okumadan bir tartışmayı bitirmenin en iyi yolu susmaktır dicektim ama yazdıklarınızı okuyunca cevap vereyim dedim
kusura bakmayın amacım ders vermek değildi sandece duygu ve düşüncelerimi paylaşmak istedim amacım size ders vermek değiildi siz zaten bunun eğitimini almışsınızdır ama benim dediğim şekildede öğretmen yok değil sizde bir çok öğretmenle karşılaşmışsınızdır ki hepsi bir değildir neyse başarılı bir öğretmen olduğunuzdan eminim başarılarınızın dahada devamını dilerim
derste uyuyan öğrenci=ben
heleki öss zamanı uyumada tavan yaptım heralde..Canım hocalarım güzel yöntemler buluyolardı uyandırmaya , hepsine cok teşekkürler..