Diyetlerde şarap
Birçok balerin, ağırlıklı olarak kırmızı renkli meyvelerle kırmızı şarap veya az miktarda sert peynirli beyaz şarap tüketerek kilo vermeyi tercih eder. Çoğu gelişmiş ülkede, öğle ve akşam yemeklerini inşa etmek üzerinde hiçbir etkisi olmayan bir kadeh iyi şarapla bitirmek gelenekseldir.Doğal şarapların bilimsel olarak kanıtlanmış özellikleri, vücudun çalışması ve şeklini korumak için yararlıdır:
- Karaciğerin salgılama fonksiyonunu artıran, sindirim sürecini hızlandıran ve gıda işleme ürünlerinin ortadan kaldırılmasını sağlayan, kolineretik maddelerin varlığı, bağırsakta fermantasyon ve çürümeyi azaltır;
- Kırmızı şarabın içerdiği Resveratrol, kandaki insülin seviyesini normalleştirebilir, bunun çoğu fazla kiloların nedenidir;
- Çok sayıda faydalı iz element ve tuzun, özellikle beyaz şarapta bulunması, demirin gıdadan emiliminin artmasına katkıda bulunur. Bu, metabolik süreçleri hızlandıran ve enerji tüketimini artıran kan bileşimini geliştirir;
- Doğal şarabın asitliği, sindirimi artıran sağlıklı bir midenin asitliğine benzer. Yaşla birlikte, mide suyundaki asit içeriği azalır, orta dereceli şarap kullanımı asitliğin normalleşmesine katkıda bulunur, gıdanın sindirimini iyileştirir ve ekstra kilogram şeklinde birikimini azaltır.