DÜNYANIN EN POPÜLER 25 YEMEĞİ

Ülkemizde yemek yeme alışkanlıkları tarihsel olarak, bölgesel olarak, hatta köy, kent gibi yerleşme birimlerine göre de değişiklik göstermektedir. Bununla birlikte, bu farklılıklara rağmen toplumumuzda yine de bu konuda ortak özellikler söz konusudur. Biz daha çok bu ortak özellikler üzerinde durmak istiyoruz. Başka bir deyimle bu ortak özellikler, davranış kalıplarını ifade etmektedir.

Uzun bir tarihsel geçmişe sahip Türkler, mutfak konusunda zengin bir kültüre sahiptirler. Bu zenginlik, kendisini bol çeşitli yemeklerde göstermektedir. Ayrıca, tüm yiyecek ve içeceklere ilişkin davranış kalıpları geliştirilmiştir.

Avusturya: Wiener şinitzel
f13ee3c081ba2f952bf99b78dcff6f89_k.webp
 
Geri
Top