Konunun devamını anlatıyorum
Sadece bir kişi oturuyor orada ama o dönemin en uç giyinenlerinden bir tip. Yırtık blucin askılı atlet modası yaşanıyo o dönemlerde. Tabii onun kan verecek bir tip olduğuna dair en küçük bir izlenimim olmadığı için şöyle bir iğreti ile bakıp geçtim yanından ve anons yapan adama sordum Kİm kan verecek? diye. Bu arkadaş diye cevap verdi.
Tabii işin içinde olunca öğreniyosunuz herşeyi. Kanın para ile satıldığını da öğrenmiştim araştırırken ve o günlerde araddığım kan fiyatları 10 milyonlira cavarında imiş. Ben 50 milyon hazırladım. İçimden zaten paracı bir tip falana diyorum. Hadi gidelim halledelim şu işi dedim iplemez tavırla. Atladık gittik hastaneye kan verildi çıkışta yakaladım.
Sağıl birader al şu da paran dedim 50 milyonu uzattım. Ya olur mu öyle şey ben para için yapmadım falan deyince ben daha çok istediğini düşünüp "ne kadar istiyosun?" diye insani duygulardan çoook uzak bir soru yönelttim.
Herkesin utandığı anlar oluyor ya. Elimi tutup para ile birlikte kapattı, kardeşim insanlık ölmedi daha dedi. Yarısını bari al dedim ama güldü sadece.
Neyse Giresun'daki devlet hastanesini belki bilenler vardır şehirden epeyce yukarıda dağın yamacında. Dolmuşlarla veya özel araba ile gidilebiliyor. Bari gidip taksi tutup göndereyim dedim ama binmedi. Dolmuşlar var ne gereği var ki, hastanız var paraya ihtiyacınız olur gereksiz olur taksi deyip dolmuşa atladı. Şoförün yanına dolaşıp dolmuş parasını veriyodum ki yine gördü ve şoföre aldırmadı parayı.
O gün insanlığın görünümle alakasını olmadığını öğretti bu genç arkadaş bana. İnsanlık yüreğinde insanların. O gün bugündür yok omu giymiş, yok o küpe takmış bırakın eleştirmeyi içlerinde ukde bırakmadıkları için takdir bile ediyorum. Yeri geldiğinde de bu durumu savunuyorum.
Sadece bu olay değil. Gölcük depreminde de 3 gün sonra oradaydım. Organize olup o apartman yığınlarının içinden insanları canla başla, elleriyle tırnaklarıyla çıkardıklarına ben şahit oldum. O klasik giyimli tipler, resmi tipler inanın birbirileri ile iletişim bile kuramıyodu.
Siz siz olun boşverin insanların ne giydiğini, nasıl davrandığını, onların yüreklerini görmeye çalışın güzellik orada gerisi boş işler fena şekilde yanıltır sizi dış görünüş.
Ne demiştik biz işimize bakalım
O yüzden düşük pantolon olayına evet diyorum ben