Etli Enginar için gerekli Malzemeler:
3-4 adet enginar
200-250 gr. kuşbaşı dana veya kuzu eti
2 kaşık tereyağ
2 orta boy kuru soğan
2 orta boy domates
1 limon
Tuz
Su
Etli enginar yemeği nasıl yapılır:
Enginarların kabuklarını soyup içlerini temizleyin. Saplarını kesip dörde bölün. Sonra, bir kapta 4-5 bardak kadar su ve bir limonun suyunu koyup karıştırın ve enginarları içine koyun. Böylece siz diğer işleri yaparken enginarlarınız kararmaz.
Soğanları yemeklik olarak ince ince kıyın. Domatesleri de küçük küpler halinde kesin bir kenara koyun.
Şimdi bir tencereye yağı koyup kızdırın ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun, sonra içine kuşbaşı etleri de ekleyip kavurmaya devam edin. Küp küp kestiğiniz domatesleri de etli kavurmanın içine atın, beş dakika kadar çevirdikten sonra da dörde bölünmüş enginarları (suyunu süzdükten sonra) ekleyin. Enginarlar hafif sararıncaya kadar hep beraber hepsini kavurun , karıştırın (kollara kuvvet!).
Sonra 1-1,5 bardak kadar sıcak su koyun ve tencerenin altını kısın, etler iyice pişinceye ve enginarlar da yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişerken dibi tutmaması için gerekirse sıcak su takviyesi yapabilirsiniz.
3-4 adet enginar
200-250 gr. kuşbaşı dana veya kuzu eti
2 kaşık tereyağ
2 orta boy kuru soğan
2 orta boy domates
1 limon
Tuz
Su
Etli enginar yemeği nasıl yapılır:
Enginarların kabuklarını soyup içlerini temizleyin. Saplarını kesip dörde bölün. Sonra, bir kapta 4-5 bardak kadar su ve bir limonun suyunu koyup karıştırın ve enginarları içine koyun. Böylece siz diğer işleri yaparken enginarlarınız kararmaz.
Soğanları yemeklik olarak ince ince kıyın. Domatesleri de küçük küpler halinde kesin bir kenara koyun.
Şimdi bir tencereye yağı koyup kızdırın ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun, sonra içine kuşbaşı etleri de ekleyip kavurmaya devam edin. Küp küp kestiğiniz domatesleri de etli kavurmanın içine atın, beş dakika kadar çevirdikten sonra da dörde bölünmüş enginarları (suyunu süzdükten sonra) ekleyin. Enginarlar hafif sararıncaya kadar hep beraber hepsini kavurun , karıştırın (kollara kuvvet!).
Sonra 1-1,5 bardak kadar sıcak su koyun ve tencerenin altını kısın, etler iyice pişinceye ve enginarlar da yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişerken dibi tutmaması için gerekirse sıcak su takviyesi yapabilirsiniz.