eyüp sultan'a nasil gidilir?

Evet. Ulusoy, Metro, Kamil Koç. Hangisi olursa olsun. Alibeyköy terminaline uğrayan hepsi işinize yarar. Bildiğim kadarıyla Metro, ulusoy, kamil koç hepsi geliyor Alibeyköy'e. Oradan ulaşım çok daha rahat. Taksiyle bile 15 liraya falan Eyüp Sultan'da olabilirsiniz.
Allah razi olsun ya.

Sanirim en dogrusu bu olacak.

Ulusoyun internet sitesine baktim ama bulamadim.

Birde diger yazdiklariniza bakayim.

Tekrar sagolun :)

Dediğim gibi Ulusoy, metro, kamil koç Alibeyköy terminale geliyor kesin. Bunlardan bilet temin edebilirseniz daha rahat olur.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Sizin şansınız varmış ki Eyüpte oturan birine denk geldiniz :)

Dediğim gibi Ulusoy, metro, kamil koç Alibeyköy terminale geliyor kesin. Bunlardan bilet temin edebilirseniz daha rahat olur.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Sizin şansınız varmış ki Eyüpte oturan birine denk geldiniz :)
hakikaten öyle :)

esimle duaciyiz size :)

internetten olmasada gidip terminalden mutlaka alabiliriz bilet (insaAllah)..

Arkadaslar yine sorum olacak ya :)

Haritada baktik ta Ayasofya ve Topkapi Sarayi daha yakin Eyüp Sultandan.

Ayasoyfa ibadete acilmisti diye duydum dogrumu bu?

Giris biletleri 25TL imis her ikisininde.

Tavsiye edermisiniz her iki yeri görmeyi?

Yoksa sadece biri yeter mi dersiniz?

Yakinlarda yemek yenecek bir yerlerde vardir illa ki degil mi?

Birde Gülhane Parki yaziyor haritada oda cok yakin görünüyor.

Gercekten yakin mi bilenler var mi. Nasil bir yer orasi?

Eyüp Sultan yerine belki oraya gideriz diye düsünüyoruz suan daha yakin olacagi icin?

Ve esimin is arkadasi yeni bir bilgi verdi bize.

Tuzla Sifaa'dan 500T otobüsüyle direk Eyüp'ün yakinlarina gidebiliyormusuz.

Ama sanirim 2 saat kadar sürüyor bu yolculuk.

İstanbul'dan Kocaeline yada Gebze'ye gitmek için otobüs firmalarının seferi yoktu en son.. Geçtiğimiz yaz böyleydi şu an ne durumda bilmiyorum.. Bende Kartal üzerinden geçmiştim..

Yola çıkmadan otobüs firmalarından emin olun Karanfil :)

@KaRaNFiL Eşinizin arkadaşı doğru söylemiş. Tuzladan 500T ile Edirnekapıya kadar gelip aktarma yaparak Eyüp Sultana ulaşabilirsiniz. Ama bu en uzun yoldur. Dediğiniz gibi 2 saate yakın sürüyor yolculuk.
Ayasofya ibadete açıldı mı onu bilmiyorum ama eğer erken yola çıkarsanız, hem Eyüp Sultan'ı hemde Ayasofya'yı ziyaret edecek vaktiniz olabilir. Topkapı sarayı ise Ayasofya ile arası yürüyerek yaklaşık 5-6 dakikalık mesafede. Bir yokuş inmeniz yeterli bu yolculuk için. Son olarak Gülhane parkı'na gelirsek Topkapı Sarayının girişi Gülhane parkının arka tarafında. Yana Gülhane'nin içinde diyebiliriz. Ve 3 mekanda da yiyecek temin etmesi çok kolay. İstemediğiniz kadar yer mevcut.

Arkadaslar cok sagolun :)

Esim de oyle dedi zaten kisa mesafe oldugu icin metro ulusoy vs gebzeden istanbula gitmez dedi.

Nitekim oyleymis gercekten.

500T ile de baya uzun sürüyor.

O zaman en mantiklisi ilk söylediginiz gibi olacak sanirim.

Uzun cayir metrobüs duragina gitmek kartaldan.

Aslinda nerden bakarsak bakalim yine toplam iki saat sürecek bu yolculuk.

Donusu de var tabi.

Iki canli olunca insan biraz tedirgin oluyor acaba en rahat ve en kisa yol hangisi olur bu yuzden bu kadar dusunuyoruz :)

Geri