Gönül Dağı Dizisi Sohbet ve Yorum Konusu

• Konuyu açan Konuyu açan Enda
  • Açılış tarihi Açılış tarihi
Benim en son izlediğim dizi Leyla ile Mecnundu :D sonra takip edip izlediğim olmadı annemlerde TV açılsa ancak öyle görüyorum :D
Forumdan takip ederim konusunu bende :D

Ver tabiki forum sensiz olmaz @AybüKe :)

Gönül Dağı 1.Bölüm

Dizide en dikkatimi çeken şey Taner'in saf ve temiz çocukluk aşkıydı bir insan ki senelerce bir kızı beklersin onun hayaliyle yaşasın anca dizilerde oluyor galiba böyle şeyler?
İnsanın içine içine işliyor resmen dizi ,para pul, gösteriş yok dizi de parasızlık var daha çok ,hayaller var .Taner'in onlar giden oldu ben ise hep arka da kalan demesi yürek dağlayacıydı,gönül dağından kayaların düşmesini de kalp kırgınlığına bağlayan benzetme mükemmeldi☺

Gönül dağı 2.bölüm

Taner'in yeğenlerine ve ablasına sahip çıkması bana birini hatırlattı?böyle dağlar gibi ablasının ,kardeşinin arkasında duranların sayısı o kadar az ki☺
Bir yere ait olamamak ,giderken arkana bakamamak bunun kadar insana ne acı verir ki insana
Taner 'de hep gidenlerin arkasından bakakalmış hep uğurlayan olmuş
Müziği yürek burkuyor ,içini dağlıyor insanın
"Bozkırın ortasında deniz kabuğu olmak",Yeşil Deniz'de de deniz olmaması gibi o dizide de denize özlem vardı ?
" Göz kenarında bekleyen gözyaşları,diğer yanda belirlemeye hazır tebessüm kırıntıları"

Bu dizideki replikler yürek dağlıyor,insanın içine içine işliyor Yeşil Deniz'de de aynısı oluyordu hep söylenen her söz ,parasızlık ,garibanlık ,imkânsızlık insanın içine batıyordu

Bir yere ait olamamayı bende iyi bilirim ,ne memleketime ait olabildim ne de buraya.. nereye gitsem yarım oldum bende boynum büküldü :( ondan mıdır nedir bu dizi can evimden yakaladı beni .Bir de geri de kalan oldum ben ,hep arkadan el sallayan ,hep bakakalan ondan geri de kalmak nedir çok iyi bilirim ben:(

Gönül dağı 3.bölüm

Taner'in Dilek'in nişanlı olduğunu duyunca geri adım atması,Ramazan'ın kuşlara Asuman'ı anlatması,yarımlığını kasabanın başındaki bitmeyen eve benzetmesi , ve şu dünya da neyim tam ki gönlüm tam olsun demesi ,her ikisinin de aşk acısıyla yanmaları...
Sefer'in de Zahide'yi kendince sevmesi,bir önceki bölümde onun beğendiği elbiseyi ona alması ve verememesi sırf üzülmesin diye altında ezmemek için onun oyuncaklarına sipariş olduğunu söylemesi çok güzeldi çok içtendi.
Sefer öyle seviyor ki çocuklarıyla kabul etmeye hazır sevdiğini, böyle koca yürekli bir adam olabilir mi?
Çocukların kafası dağılsın diye eğlendirmeleri ,uğraş vermeleri çok güzeldi.
Herşey güzel de şu saplantılı aşık hikâyesi olmasaydı ya her dizi de bir saplantılı aşık oluyor zaten?
66 'nın çalıştığındakşi sevinçleri görülmeye değerdi.
Ya Dilek'in yüzüğü attığını duyuncaki sevincine ne demeli Taner'in ☺
Bölüm'ün her sahnesi birbirinden güzeldi.Dilek'i Taner'e istemeleri de çok güzeldi.
Neriman olay çıkartmalarını istedi Tanergilden ve istediği oldu.
Dedenin son sahnedeki konuşmasına diyecek yok zaten.
Geçmiş peşini bırakmaz insanın

Gönül Dağı 4.bölüm

Bu bölüm Veysel içimi yaktı dağladı kor etti ,hepimizin de içinde bir Veysel var aslında itilen kakılan horlanan ciddiye alınmayan engellenen adam yerine konmayan .
Belki babası tarafından yüzü gülmemiş ama arkasında dağlar gibi duran bir karısı var .Her zaman her haliyle ona destek olan ,Rabbim herkese böyle bir eş nasip etsin☺
Çoğu ailenin yaptığı hayatı Veysel'in babası da ona yapmış ,istemeden kalbinde derin yaralar açmış ,kapanmayan kapanmayacak yaralar?
Taner ve Dilek de içindekileri bir türlü söyleyemedi ,kalpleri başka dese de iç dilleri başka söyledi
Ramazan Asuman'ın sözüyle yeniden ümitlendi sırf onu kazanmak için iş aradı bu hareketi de takdire şayandı ?
Toplama olduğunu duyunca herkesin koşa koşa tarlaya gitmesi ,işini gücünü bırakması da güzeldi ,ancak filmlerde göreceğimiz sahneler bunlar ,artık böyle birlik ve beraberlikler kalmadı ,herkes herşeyi kendine yontar oldu ,karşılıksız bir şey yapmaz oldu insanoğlu.
Amcaoğullarının Dilek gitmesin ,Taner üzülmesin diye sırf bu yüzden makineleri bozmasına ne demeli ya☺İnsan sırf biri üzülmesin diye bunları yapıyorsa ,o sevdiğine kavuşsun diye onu canlarından çok seviyor demektir.
Bu aşk meşk durumlarında hep birine yazık oluyor ,aslında Elifte sevilmeyi hak ediyor o da kendince Taner'i seviyor ve sevilmeyi de hak ediyor ,inşallah zamanla o da doğru insanı bulacaktır diye ümit ediyorum ☺

Geri