• Merhaba Ziyaretçi.
    "Hoşgeldin sonbahar "
    konulu yarışma düzenlendi. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada katilmanizi bekliyoruz...
  • ÇTL sistemimiz sıfırlandı ve olumlu değişiklikler yapıldı. Detaylar için: TIKLA

Günün İpucu - Pratik İpuçları - Pratik Çözümler

bide güzel pratik çözümde benden
resimli anlatım bayanlarda

teenager-zimmer-aufraeumen-buehne-1.webp

erkeklerde çaresi ?

tek kelime kalkın toplayın :-))

sonra yaparım demeyin :-))
 
Yemek hazırlamak her ne kadar keyifli olsa da mutfakta bazen istenmeyen durumlarda olabiliyor. En sık karşılaşılanı ise tencerenin yanması veya dibinin tutması. Yanan tencereyi doğrudan ovalamak biraz zorlayabilir. Ancak birkaç basit püf noktası ile bu işi halledebilirsiniz. İşte o yöntem

TENCERENİN YANDIĞINI HEMEN FARK EDERSENİZ...​

Karbonat da dibi tutan tencereyi temizlemek için yardımcınız olabilir. Karbonatı, tencere henüz sıcakken uygulamak gerekiyor. Tencerenin yandığı hemen fark edildiyse ocaktan alıp tahta kaşık yardımıyla kalıntıları temizleyin. Daha sonra oda sıcaklığında bekletin ve soğuyunca tabanı kaplayacak şekilde karbonat dökün. Ardından su ilave edip kaynatın. Lekeler yumuşayınca suyu dökün ve deterjanlı süngerle temizleyin

SİRKEYİ DENEYİN​

Dibi tutan tencerenizde oluşan lekelerden kurtulmak için sirkeden yararlanabilirsiniz. Bunun için tencereye 1 su bardağı sirke ekleyin ve kapağını kapatıp 1 gece bekletin. Ertesi gün süngerle yıkadığınızda lekelerden kurtulacaksınız.

ETKİLİ YÖNTEMLERDEN BİRİ...​

Tencere dibinde oluşan yanıklarda tuz ve limon karışımını kullanmak da etkili olacaktır. Ayrıca tencere içerisinde limon tuzunu su ile kaynatmak da yararlı olacaktır. Dibi yanan tencereler temizlenirken tencerenin türü ve özellikleri de çok önem taşımaktadır.

TENCERE DIŞINDAKİ YANIK LEKELERİ İÇİN...​

Yanmanın etkisiyle tencerenin dış yüzeyinde de lekeler oluşur. Bu durumdan kurtulmak için lekeli bögeye karbonat serpin, süngere de 1 yemek kaşığı kadar karbonat ekleyin ve üzerine yarım limonun suyunu ilave edin. Karışım köpürünce lekeleri ovalayıp durulayın.
 
Yemek hazırlamak her ne kadar keyifli olsa da mutfakta bazen istenmeyen durumlarda olabiliyor. En sık karşılaşılanı ise tencerenin yanması veya dibinin tutması. Yanan tencereyi doğrudan ovalamak biraz zorlayabilir. Ancak birkaç basit püf noktası ile bu işi halledebilirsiniz. İşte o yöntem

TENCERENİN YANDIĞINI HEMEN FARK EDERSENİZ...​

Karbonat da dibi tutan tencereyi temizlemek için yardımcınız olabilir. Karbonatı, tencere henüz sıcakken uygulamak gerekiyor. Tencerenin yandığı hemen fark edildiyse ocaktan alıp tahta kaşık yardımıyla kalıntıları temizleyin. Daha sonra oda sıcaklığında bekletin ve soğuyunca tabanı kaplayacak şekilde karbonat dökün. Ardından su ilave edip kaynatın. Lekeler yumuşayınca suyu dökün ve deterjanlı süngerle temizleyin

SİRKEYİ DENEYİN​

Dibi tutan tencerenizde oluşan lekelerden kurtulmak için sirkeden yararlanabilirsiniz. Bunun için tencereye 1 su bardağı sirke ekleyin ve kapağını kapatıp 1 gece bekletin. Ertesi gün süngerle yıkadığınızda lekelerden kurtulacaksınız.

ETKİLİ YÖNTEMLERDEN BİRİ...​

Tencere dibinde oluşan yanıklarda tuz ve limon karışımını kullanmak da etkili olacaktır. Ayrıca tencere içerisinde limon tuzunu su ile kaynatmak da yararlı olacaktır. Dibi yanan tencereler temizlenirken tencerenin türü ve özellikleri de çok önem taşımaktadır.

TENCERE DIŞINDAKİ YANIK LEKELERİ İÇİN...​

Yanmanın etkisiyle tencerenin dış yüzeyinde de lekeler oluşur. Bu durumdan kurtulmak için lekeli bögeye karbonat serpin, süngere de 1 yemek kaşığı kadar karbonat ekleyin ve üzerine yarım limonun suyunu ilave edin. Karışım köpürünce lekeleri ovalayıp durulayın.
tencere yandigi zaman cok kolay cöpe atiyorum hic ugrasmiyorum :-)) kim ugrasacak :-))
 
Eğer arabanızdaki çizikler çok derin değilse, çizik olan bölüme ıslanacak kadar coca-cola dökün üstüne de bebek pudrası döküp yumuşak bir bezle silin. Çiziklerin yok olduğunu göreceksiniz.

Denenmiştir.
 
Yumurta haşlarken suya bir miktar tuz atarsanız haşlanan yumurtaların kabuklarının çatlamasını önlemiş olursunuz.
 

Muz saklama yöntemi​

Muzları kavanoza sığacak büyüklükte bıçakla kesip buzdolabına bırakın. Bir aya kadar ilk günkü gibi kalabilir.

Eğer kesmek istemiyorum derseniz serin ve karanlık bir yerde saklayın.
 
Geri
Top