Geçimini sokaklarda arabasıyla REVANİ (revenue) satarak sağlayan adamın tek GELİR’ inin REVANİ olduğunu düşünebilirsiniz. Hayali olaydaki REVANİ size "revenue“ kelimesinin GELİR anlamında kullanıldığını hatırlatacaktır.
FOTOGRAFİK HAFIZA KARTLARI ve GÖZDEN GEÇİRME ETABI
Bu bölümde, öğrenmiş olduğunuz kelimelere ait “Fotografik Hafıza Kartları™” (FHT Kartları) bir sonraki sayfada toplu olarak verilmiştir. FHT kartlarının özelliği, ilgili hafıza ilişkilerini ipuçlarını yok ederek vermesidir. Bu kartların amacı akli gözle görmediğiniz ilişkileri tespit ederek daha ileri bir etaba geçmeden önce bu ilişkileri bir defa daha gözden geçirmenizi sağlamaktır. FHT kartları verilen kelimelere ait hafıza ilişkilerini düşünerek ilgili kelimelerin Türkçe anlamlarının ne olduğunu hatırlamaya çalışınız. Anlamlarını hatırlayamadığınız kelimeler için aşağıda kırmızı renkte yazılmış açıklamayı okuyunuz.
Hatırlamakta zorlandığınız bir kelime olursa başa dönerek ilgili kelimenin hafıza ilişkisini ve anlamını AÇIKLAYAN BİLGİYİ tekrar gözden geçiriniz.
TEST
Aşağıdaki İngilizce kelimelerin karşısına Türkçe anlamlarını yazınız.
Hemen hemen tüm kelimeleri hiç zorlanmadan doğru olarak hatırladığınızı göreceksiniz.
DEĞERLENDİRME BÖLÜMÜ
DOĞRU CEVAP SAYINIZ ALTIDAN DAHA AZ İSE, ANLAŞILDIĞI KADARIYLA KELİMELERDEKİ HAFIZA İLİŞKİLERİNİ AKLİ GÖZLE GÖRMEDEN GEÇMİŞSİNİZ DEMEKTİR. BÖYLE BİR DURUMDA BAŞA DÖNÜP İLİŞKİLERİ AKLİ GÖZLE DE GÖREREK TESTİ TEKRAR DENEYİNİZ.
Ben ortaokuldayken bi abi bu tekniklerin sunumunu yapardı tvde, sanırım o geliştirmişti çok kullanışlı bir yöntem bayağı faydasını görmüştüm Başka dillerde de var mıdır bu tekniği toplu halde uygulayan bir döküman acaba? Ben aradım ama bulamadım..