• ÇTL sistemimiz sıfırlandı ve olumlu değişiklikler yapıldı. Detaylar için: TIKLA

Hangi Pencereden Bakıyorsunuz?

Hangi Pencereden bakıyorsunuz?

• Benciyimdir hep kendi penceremden bakarım

Oy: 2 14.3%
  • İnsanları anlamaya çalışır empati yaparım.

Oy: 7 50.0%
  • Diğer(açıklayınız)

Oy: 5 35.7%

• Toplam katılan
    14
Bilindik en eski yöntemi kullanırım ablam konuşurum ,tartışırım gerekirse sonuca ulaşana kadar kavga ederim..benim için önemliyse kolay pes etmem hemen vazgeçmem mutlaka ortak bir yerde buluşacağızdır :)

Olayın aşılması gerekiyor fakat her iki tarafta çok kızgın bir birine (bu taraflardan birini kendin kabul et) düşünmek kızgınlığı katbe kat artırıyor ama bir yandan da sorunu çözecek ikinizden birisiniz. Bu durumda ne yapardın? :)

Empati yaparım ama yerine kişisine ve olaya bağlı bu..Anlamaya çabalarım anlarımda destek olurumda ne zamanki iyi niyetim kötüye kullanılır işte o zaman neler olur kestiremiyorum..

Olayın aşılması gerekiyor fakat her iki tarafta çok kızgın bir birine (bu taraflardan birini kendin kabul et) düşünmek kızgınlığı katbe kat artırıyor ama bir yandan da sorunu çözecek ikinizden birisiniz. Bu durumda ne yapardın? :)

Ablacığım öncelikle kişinin önemi benim için önemli kafamda artılarını ve eksiklerini bir tartarım yada bir kağıda yazarım bilmiyorum eğer artıları eksilerinden ağır basıyorsa gocunmam ilk adımı atarım önceliği her zaman ilk karşı tarafa veririm ne derse desin söyledikleri kırıcı dahi olsa bölmem dinlerim sonuna kadar o anlatırken kafamda anlattıklarını ölçer biçerim hatalarımı bir kenara koyarım son sözünü söylediği zaman önce hatalarım için özür dilerim sonra ben konuşurum ona olan kızgınlıklarımı sebeplerimi onun duymak istediği şekilde değil ne hissediyorsam net bir şekilde açıklarım bunu yaparken de ona verdiğim önemi sebep ne olursa olsun kendisini kaybetmek istemediğimi bir şekilde de vurgularım ..Fakat burada da bir şeyin altını çizmek isterim bu tür konularda konuşma ve ikna kabiliyeti önemlidir küstahlık olarak algılanmasın sen kendin kabul et diye söylüyorum ben kendi adıma çok ikna edici olabilirim birazda bunun güveni var :) eğer böyle bir yetiye sahip olmasaydım ve karşı taraf benim aksime beni cümleleriyle sindiriyor olsaydı bu asla ilk etapta yapacağım bir konuşma olmazdı onun yerine ona yazmayı tercih ederdim içindekileri kağıda dökerek ona anlatır sonra konuşurdum orta yolu bulduk ne ala ama baktım olmuyor orta yolu bir türlü bulamıyoruz onu affeder ama geride bırakıp yoluma devam ederim :)

Ablacığım öncelikle kişinin önemi benim için önemli kafamda artılarını ve eksiklerini bir tartarım yada bir kağıda yazarım bilmiyorum eğer artıları eksilerinden ağır basıyorsa gocunmam ilk adımı atarım önceliği her zaman ilk karşı tarafa veririm ne derse desin söyledikleri kırıcı dahi olsa bölmem dinlerim sonuna kadar o anlatırken kafamda anlattıklarını ölçer biçerim hatalarımı bir kenara koyarım son sözünü söylediği zaman önce hatalarım için özür dilerim sonra ben konuşurum ona olan kızgınlıklarımı sebeplerimi onun duymak istediği şekilde değil ne hissediyorsam net bir şekilde açıklarım bunu yaparken de ona verdiğim önemi sebep ne olursa olsun kendisini kaybetmek istemediğimi bir şekilde de vurgularım ..Fakat burada da bir şeyin altını çizmek isterim bu tür konularda konuşma ve ikna kabiliyeti önemlidir küstahlık olarak algılanmasın sen kendin kabul et diye söylüyorum ben kendi adıma çok ikna edici olabilirim birazda bunun güveni var :) eğer böyle bir yetiye sahip olmasaydım ve karşı taraf benim aksime beni cümleleriyle sindiriyor olsaydı bu asla ilk etapta yapacağım bir konuşma olmazdı onun yerine ona yazmayı tercih ederdim içindekileri kağıda dökerek ona anlatır sonra konuşurdum orta yolu bulduk ne ala ama baktım olmuyor orta yolu bir türlü bulamıyoruz onu affeder ama geride bırakıp yoluma devam ederim :)
Kardeşim güzel yorumlamışsın bu gibi durumda olup nasıl davranabileceğini. Düşüncelerini paylaştığın için öncelikle teşekkür ediyorum. Bu konu kişisel bir konu değil aslında bir sohbet havasında geçmesini istediğim bir konu. Sohbet havasında geçen bu konuda kimbilir kendimizdeki eksıkleri yada şurada şunu yapmak yanlış yada aaa çok doğru söylüyor bunu böyle yapmak en doğru yol diyebiliriz. Hepimizin günlük yaşamda karşılaşabileceiğimz bir konu aslında.

Kendi düşüncem ise kesinlikle ne olursa olsun ilk konuşmayı yapan olurdum. Kızgınlığımı bir yana bırakırdım. Çünkü bu kişiye değer vermesem kızgınlığım olmazdı zaten :) Her neyse konuşmamı yapar sonra onu dinlerdim sonrasındada uyuşan fikirler mutlaka çıkacaktır uyuşanların üzerine gidip uyuşmayanları nasil elimize edebileceğimizin yoluna bakardık :)

😂uçagın pençeresinden bakıyorum şimdilik
Traktörler uçagın kalkması için nasıl sürüyor yardımcı oluyorlar diye

her insanin bakış açısı farklı olduğu icin ben Albert Einstein in penceresinden bakmayı çok seviyorum

Her şeye aynı açıdan bakarsan,
Hep aynı şeyleri düşünürsün.
Hep aynı şeyleri düşünürsen,
Hep aynı şeyleri yaparsın.
Hep aynı şeyleri yaparsan,
Hep aynı sonuçları elde edersin.
Hep aynı sonuçları elde edersen,
Hep ya mutlu ya da hep mutsuz olursun

Geri