Ablacığım öncelikle kişinin önemi benim için önemli kafamda artılarını ve eksiklerini bir tartarım yada bir kağıda yazarım bilmiyorum eğer artıları eksilerinden ağır basıyorsa gocunmam ilk adımı atarım önceliği her zaman ilk karşı tarafa veririm ne derse desin söyledikleri kırıcı dahi olsa bölmem dinlerim sonuna kadar o anlatırken kafamda anlattıklarını ölçer biçerim hatalarımı bir kenara koyarım son sözünü söylediği zaman önce hatalarım için özür dilerim sonra ben konuşurum ona olan kızgınlıklarımı sebeplerimi onun duymak istediği şekilde değil ne hissediyorsam net bir şekilde açıklarım bunu yaparken de ona verdiğim önemi sebep ne olursa olsun kendisini kaybetmek istemediğimi bir şekilde de vurgularım ..Fakat burada da bir şeyin altını çizmek isterim bu tür konularda konuşma ve ikna kabiliyeti önemlidir küstahlık olarak algılanmasın sen kendin kabul et diye söylüyorum ben kendi adıma çok ikna edici olabilirim birazda bunun güveni var
eğer böyle bir yetiye sahip olmasaydım ve karşı taraf benim aksime beni cümleleriyle sindiriyor olsaydı bu asla ilk etapta yapacağım bir konuşma olmazdı onun yerine ona yazmayı tercih ederdim içindekileri kağıda dökerek ona anlatır sonra konuşurdum orta yolu bulduk ne ala ama baktım olmuyor orta yolu bir türlü bulamıyoruz onu affeder ama geride bırakıp yoluma devam ederim