Haşhaşlı poğaça tarifi

Gül 34

Usta




Merhabalar arkadaşlar

Bugün o kadar kolay lezzetli ve az malzemeli bir açma tarifim var

Yumuşacık bir hamur arasına haşhaş ezmesi ve ceviz sürdüm lezzetini ikiye katladım

Ünü kontrollü ekleyin lütfen 3.5 su bardağını biraz geçecek kadar un kullandım bu ölçü sizin kullandığınız unun markasına göre değişiklik gösterebilir

Mutlaka 1 saat oda sıcaklığında mayalandırın

Şekil verdikten sonra mutlaka tepsi mayası için yarım saat dinlendirin

22 dk gibi bir sürede pişti ama bu durum sizin kullandığınız fırına göre değişiklik gösterebilir


HAŞHAŞLI AÇMA

2 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
2-3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3.5 su bardağını biraz geçecek kadar un

1 su bardağı haşhaş ezmesi
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
Ceviz

Üzeri için
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı süt
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı pekmez
 
Top