HAVUC TATLISI

  • Konuyu açan Konuyu açan misafir
  • Açılış tarihi Açılış tarihi
M

misafir

Ziyaretçi
HAVUC TATLISI
Malzemeler:
5 tane rendelenmis orta boy havuc
Yarim su bardagi seker
1 su bardagi ufalanmis bisküvi
1 su bardagi cekilmis ceviz ici
50 gr hindistan cevizi tozu

HAZIRLANISI:
Havuclari ve sekeri bir tencereye koyuyoruz, kisik ateste havuclar suyunu cekinceye kadar pisiriyoruz.
Tenceremizi ocaktan alip ilimasi icin bi süre bekletiyoruz.
Ilidiktan sonra icine cevizi, bisküvi tozunu ekliyoruz ve hepsini karistiriyoruz.
Daha sonra elimizi su ile islatip ufak toplar halinde tatlimizi yuvarliyoruz.
Hindistan cevizine batirip bir tabaga diziyoruz.Buzdolabinda sogumasi icin bekletiyoruz.
 
Geri
Top