4 adet yumurta
2 adet elma
2 adet havuç
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı tarçın
1paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 .5 su bardağı un
keki kaplama için file badem
yapılışı
önce kek kalıbı hazırlanır kalıbı tereyağ ile yağlanır bir çay bardağı kadar file badem ile heryerine kaplayacak şekilde serpilir buzdolabında bekletilir kek harcı hazırlanır şeker yumurta en az beş dk çırpılır krema kıvamında sonra sırayla sıvıyağ süt oda sıcaklığında tereyağ vanilya eklenir tel çırpıcı ile çırpılır kuru malzemeleri elekten geçirip azar azar ilave ederek spatula ile karıştırılır en son ince rendelenmiş havuç elma çekilmiş ceviz tarçın eklenir karıştırılır kalıba döküp ısıtılmış 170 derecelik fırında yavaş yavaş pişirilir kontrolü yaklaşık 50 dk kadar kurdan testi yapılır fırından çıkarıp biraz ılıdıktan sonra ters çevirip servis tabağına alınır ve efsane lezzeti afiyetle tüketilir aşırı dozda lezzet içerir