Gül 34
Usta
-
2 adet havuç - 4 adet milföy hamuru
- 100 gr tereyağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı sıvı yağ
En sağlıklı sebzelerden biri olan havuç, içinde A, C, K ve B6 vitaminin de bulunduğu pek çok vitamin ve minerali içerir. Aynı zamanda bakır, folik asit, tiamin, kalsiyum ve magnezyum içerir.
Cilt ve göz sağlığı için oldukça yararlı olan ve antioksidan etkiye de sahip olan havuç, damarların tıkanmasına engel olup kalbe iyi gelirken, aynı zamanda hastalıklara karşı da mücade eder. Pek çok hastalığın sebebi olan serbest radikallerin vücuttan atılmasını sağlar ve kanserle savaşır.
Bu sağlık deposu havucu biz de tarifimizin içine koymak istedik.
Havuçlu Milföy Hamuru Tatlısı tarifine başlarken ilk olarak, havucu rendeliyoruz. Tavaya tereyağ koyuyoruz, rendelediğimiz havucu, şeker ve cevizi içine atıp kavuruyoruz. Sonrasında karışıma tarçın da ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Karışım hazır olunca milföye geçiyoruz.
Milföy hamurunu ikiye bölüyoruz ve hamurun içine hazırladığımız havuçlu karışımı koyup ikiye kapatıyoruz. Tavaya sıvı yağ koyup kızdırıyoruz ve kızan yağa hazırladığımız milföy hamurlarını atıp iki taraflı olarak kızartıyoruz. Hepsini sırasıyla bitirdikten sonra pişen Havuçlu Milföy Hamuru Tatlısını servis tabağına alıyoruz. Üzerine eleyerek pudra şekerini atıyoruz, onun üzerine de ceviz serpiyoruz.
Afiyet olsun.
Son düzenleme: